in Casual stuff

Am mobilat câteva apartamente în ultimii ani și IKEA a fost unul dintre principalii furnizori. N-am luat doar mobilă, ci și ustensile de bucătărie, veselă, corpuri de iluminat și multe altele.

Nu sunt vreun mare fan, dar apreciez un obiect bine gândit, ușor de asamblat și disponibil la un preț corect.

În plus, un avantaj mare de tot pentru produsele IKEA era dat de caracterul modular și durata mare de vânzare a unui model. Știai că îți cumperi acum un șifonier PAX și peste 10 ani poți să iei încă un corp de șifonier, va arăta identic și nu vei transforma dormitorul într-o cameră pestriță.

Știai că iei un scaun Markus și peste 10 ani poți să-l înlocuiești cu același model, nu trebuie să faci stoc de 2-3 bucăți ca să ai cu ce să le înlocuiești pe termen lung.

Din păcate, chestia asta a cam dispărut în ultimii ani și am observat-o pe pielea mea. Pentru scaunul Markus cu piele ecologică am impresia că s-au făcut și petiții online, însă nu e singurul exemplu. Am luat acum 1 an și ceva un suport de pantofi Mackapar. După puțin timp ne-am gândit să mai luăm un set și să-l adăugăm peste cel pe care îl aveam, ca să facem un fel de raft multifuncțional. Am tot amânat momentul și acum nu se mai găsește.

Am mai căutat diferite alte piese mai mici cu care să completăm casa și nu le-am mai găsit. Așa că avem opțiunea acum să înlocuim totul sau să facem combinații ciudate, care nu se potrivesc. Ceea ce mi se pare că distruge tot mitul modularității scandinave. Degeaba se lipesc lucrurile între ele dacă la un an distanță nu mai găsesc cu ce să le unesc.

Iar la asta se adaugă și prețurile mai mari, anumite produse care sunt mereu în stoc epuizat și așa mai departe.

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu