A fost o jumătate de an foarte plină. Printre cele mai aglomerate din cei 12 ani de Superior Media. Am început cu o serie de proiecte grele și am încheiat prima jumătate a anului cu FITS, o provocare frumoasă și super solicitantă. 14-16 ore lucrate pe zi alături de o echipă mică și veselă.

Înainte de FITS adunasem destul de multă oboseală (am trecut dintr-un proiect în altul fără vreo mare pauză) și mi-am pus tot felul de întrebări: Cum fac să rezist fizic? Ce mâncăruri trebuie să evit? Cât ar trebui să dorm? Cum tratez situațiile de criză care pot apărea în agenție pe perioada festivalului, când tot focusul nostru este acolo?

Mi-am făcut un plan și am reușit să mă țin de el, cu somn cel târziu la 2:00 AM, cu vitamine luate în fiecare zi, cu micul dejun luat la oră fixă și mâncăruri safe, cel mult o bere seara la club plus multă hidratare.

După FITS am plecat câteva zile la Paris și am început să procesez toate informațiile, să recapitulez cum au mers lucrurile. Evident, am început să mă întreb ce ar fi putut merge mai bine, cum aș fi putut îmbunătăți lucrurile. Și chiar dacă am identificat rapid câteva lucruri care ar putea fi schimbate pentru edițiile următoare, mi-am dat seama că a ieșit totul cum plănuisem. Așa că m-am oprit puțin din planurile pentru edițiile următoare de FITS, din pregătirea proiectelor de toamnă și am acceptat că pur și simplu de data asta a ieșit bine. Că o perioadă aglomerată, o serie de proiecte mari, s-a încheiat cu bine. 

Din păcate eu fac asta prea rar, de cele mai multe ori succesele sunt bifate rapid și trecute cu vederea, în timp ce orice mic eșec este super analizat. Cred că putem învăța și din reușite o mulțime de lucruri, cu condiția să nu ne culcăm pe o ureche și să luăm lucrurile de-a gata. Următorul proiect nu trebuie să fie o reușită doar pentru că au mers lucrurile bine în trecut pe o situație similară. 

Iar sărbătorirea succeselor, nu neapărat prin vreo mare petrecere, e necesară în tot procesul. Cred că mai degrabă termenul potrivit ar fi acknowledgement, însă nu găsesc traducerea perfectă pentru el (poate conștientizarea, dar nu e fix același lucru din punctul meu de vedere). 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu