in All Sports

Sunt tare curios de o chestie pentru Cupa Mondială


Iarna asta are loc Cupa Mondială din Qatar, un eveniment pentru care s-a dat și s-a luat șpagă milioane de euro, s-au exploatat muncitori din țări asiatice și s-au dat peste cap programele campionatelor naționale din toată Europa.

E o rușine că se întâmplă așa ceva, eu am crezut că FIFA va repara această încălcare a legii. Că dacă iei șpagă pentru o anumită decizie ar trebui să se poată face ceva și contractual fără să plătești cine știe ce penalități. Pe de altă parte, Cupa Mondială din Qatar e doar aia de care știm noi, dar poate că a fost la fel și în alte situații în care națiuni importante au crezut că vor organiza ele și au rămas cu buza umflată.

Nu e un turneu final pe care îl aștept cu nerăbdare, din cauza lui s-au dat foarte multe lucruri peste cap, inclusiv vacanța fotbaliștilor, care a fost mai scurtă și care a contribuit la starea permanentă de oboseală a lui Liverpool.

Însă ce sunt eu super curios e să văd ce influenceri români vor fi duși de branduri în Qatar. Cu toate controversele, cu toate protestele (inclusiv ale jucătorilor), vreau să văd cine o să valideze această Cupă Mondială cu prezența. Cel mai probabil, așa cum a fost în fiecare an, sponsorii principali ai competiției vor avea dreptul să ducă niște influenceri din diferite țări la unul/două meciuri. Țin minte că în 2010 au fost Piticu și Costin în Africa de Sud și s-a organizat un mare party înainte de plecare. Au fost și alții pe la Campionate Europene și Mondiale.

Ăsta ar fi un moment bun ca oamenii cu decență să refuze participarea. Eu, unul, așa mi-am propus să fac în cazul în care vine vreo invitație. Nu cred în povești cu boicotarea sponsorilor, acolo sunt contracte multi-anuale la care lucrează armate de avocați, nu e așa simplu să le oprești, însă cred că această minimă formă de protest trebuie să existe.

Desigur, probabil că se vor găsi anemorodan și alte personaje care să transmită cu bucurie de la fața locului, ignorând total abuzurile. Că vorba aia, n-ai murit tu sau familia ta, deci e ok.

Altfel, probabil că voi urmări meciurile, mă aștept să fie o intensitate diferită (ținând cont că e plin sezon competițional), dar și mult mai multe accidentări. Cupa Mondială din Qatar are loc între 20 noiembrie și 18 decembrie, iar meciurile vor avea loc de la orele 12:00, 15:00, 18:00 și 21:00 (ora României). Asta va fi în faza grupelor, ulterior meciurile vor avea loc de la ora 17:00 și de la ora 21:00, iar finala e programată tot de la 17:00, în ultimul weekend înainte de Crăciun. 

 

5 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu