Cred că în ultimii ani ne-am lămurit cu toţii că trăim într-o lume plină de împăraţi goi. Şi aici intră mai multe categorii, de la influenceri cu followeri cumpăraţi la specialişti care nu au nicio reuşită notabilă, la consultanţi financiari care n-au clădit niciun business sau „antreprenori” de carton.

Îi avem printre noi, îi vedem că sunt goi şi ne-am resemnat cu gândul că unii vor fi păcăliţi de o descriere frumoasă a unor haine care nu există. Din când în când îi mai arată cu degetul câte cineva şi atunci ne concentrăm mai mult pe modul în care ne-a fost indicată impostura „boul ăla e gol!” decât pe starea de fapt.

Eh, dar de departe cea mai mare problemă cred că e cu oamenii ăia care se apucă şi îi laudă (interesaţi sau nu) pe împăraţii ăştia. Cu ăia care nu doar că nu-i ignoră, dar se duc la ei şi îi iau la întrebări „Vaaai, dar de unde aveţi hainele astea mişto? Cât de tari pot fi! Cât aţi dat pe ele? Cum e să fiţi ditamai împăratul îmbrăcat aşa bine?„.

Ăştia fac cel mai mare rău pentru că legitimează impostura, uneori prin interviuri, alteori prin aprecieri publice. Ei le atrag atenţia şi celor care poate că n-ar fi crezut în toată şarada asta. Îi conving pe nehotărâţi. Şi de multe ori o fac pentru nişte beneficii minuscule, pentru o poză cu „vedeta” sau un like şi un share. 

1 comentariu. Leave new

  • Din pacate asta e lumea in care traim si vom trai si la fel urmasii nostrii.
    O lume plina de e-MoUISTI care vor fi apreciati si validati pentru… nimic!
    Deja a inceput.
    Parerea mea. Care este 😀

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu