S-a încheiat Campionatul European de handbal feminin pentru echipa României, ne-am clasat pe locul 12. Obiectivul era clasarea în top 10, într-un context complicat, în care jucătoare importante au fost accidentate (Cristina Laslo, Mădălina Zamfirescu) și altele n-au vrut să se vaccineze ca să poată participa la turneul final.

Culmea e că am fost destul de aproape de top 4, cel puțin o semifinală de campionat european, poate și o medalie. Am trecut de la extaz la agonie în meciul cu Muntenegru, după ce România a condus și n-a reușit să păstreze controlul meciului.

Dincolo de asta rămânem cu o prestație decentă. Chiar dacă rezultatul a fost la fel ca cel din 2020, parcă jocul ne dă anumite speranțe. N-am mai depins atât de mult de Cristina Neagu, golurile au mai venit și de la Eliza Buceschi, și de la Bianca Bazaliu (inclusiv torpila salvatoare din meciul cu Spania). Parcă și pe extreme am mișcat ceva.

Florentin Pera mi s-a părut un bun motivator și, cu puțin noroc (și un arbitraj corect), jucam pentru o medalie.
Probabil că Jocurile Olimpice (nu-mi pun problema că nu ne vom califica) reprezintă ultima șansă pentru Cristina Neagu la glorie cu naționala. Ce-o să însemne această glorie, dacă un bronz sau poate mai mult, vom vedea. Am un feeling că echipa asta a României va reuși să facă meciuri mari la Paris în 2024 și ne va aduce bucurii.

3 comentarii. Leave new

 • Am jucat slab, sa nu ne facem iluzii. Avem un joc lent, o aparare foarte modesta si un contraatac inexistent. Daca am fi castigat ceva, ne minteam singuri. Chiar si Eliza Buceschi a declarat ca trebuie sa schimbam ritmul de joc daca vrem sa mai contam in acest sport.
  Ca sa vezi cat de rau stam la handbal, citeste articolul asta: https://www.gsp.ro/opinii/editorial-narcis-drejan-handbalul-sport-national-de-smecherie-680301.html
  Dincolo de hibele actualei echipe nationale feminine, viitorul acestui sport e sumbru in Romania.

  Răspunde
  • Am citit şi eu acel editorial, dar cred că se vede un mic progres faţă de 2020. Locul 12 de acum nu e echivalent cu locul 12 de atunci.

 • Cand e vorba de sport trebuie inteles de toata lumea ca exista un fundament care ofera posibilitatea unor rezultate. Si fundamentul asta se numeste libertate – libera concurenta. Asta nu exista acum. Avem in echipa angajati la stat, echipe finantate de primarii si care concureaza ilegal (se stabileste acum daca e asa si in Romania, este un proces in curs) si anticoncurential cert cu echipele private. Pe scurt daca sunt aceleasi reguli in Romania ca in tarile cu rezultate (echipe profesionale private, finantate de spectatori si sponsori si NU din bani publici) atunci vor fi rezultate. Altfel probabilitatea sa fie rezultate tinde spre zero.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu