in Ecommerce

Lidl testează din nou cu Click&Pick – un serviciu de comandă online

Anul trecut, cei de la Lidl au testat un serviciu de rezervare online a produselor speciale, precum acel Jamon Serrano sau o jumătate de porc. A fost o ofertă disponibilă în perioada sărbătorilor și a pornit destul de târziu din câte îmi aduc aminte.

Văd că anul ăsta au revenit cu o ofertă ceva mai bogată: jamon, jumătate de porc, robot multifuncțional, o cutie cadou cu produse Deluxe, brad natural și chiar un set de veselă. Exceptând bradul toate sunt produse puțin mai scumpe față de coșul clasic și cred că are sens să le țină în depozit și să le livreze doar la cerere.

Am văzut serviciul ăsta promovat pe Instagram, cu trimitere în aplicația Lidl Plus. În funcție de magazinul pe care vi-l alegeți, o să apară și disponibilitatea produselor. Sunt tare curios dacă le livrează din câteva centre logistice sau le țin pur și simplu în fiecare magazin, în zona din spate (deși prima variantă ar fi mai logică).

Mi se pare interesant cu marii retaileri din FMCG se luptă cu propriile obiceiuri și încearcă, totuși, să găsească soluții de trecere la ecommerce. Aici nu e chiar ecommerce, dar e măcar un pas în direcția asta. Probabil că peste câțiva ani nu va fi nimic neobișnuit să-ți faci de acasă lista de produse Deluxe de la Lidl și să vină cineva să ți le livreze acasă, poate un serviciu similar cu Tazz/Bringo/Freshful. Oricât de fantezist ar suna.

3 comentarii. Leave new

  • In Germania au magazin online si o diversitate mult mai mare cel putin pentru sculele PARKSIDE.
    Poate considera ca nu merita investitia in online pe Romania? (nici Bulgaria / Grecia nu au webshop).

    Răspunde
    • Nu e vorba doar de online aici e vorba de logistica din spate care este foarte diferita de logistica pe care o au pentru magazinele lor si care implica multe alte resurse pe care discounterii nu le pot avea fara investitii mari pt o nisa mica pt ei

  • Si eu care credeam ca n-au un baiat care sa le traduca siteul…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu