În ultimii ani am urmărit cu atenţie modul în care influencerii români s-au folosit de notorietatea acumulată. Unii au început businessuri în diverse domenii, alţii s-au concentrat pe acte de caritate şi au reuşit să-şi sporească şi mai tare notorietatea. Mai e și categoria celor care au preferat să păstreze aceeași linie, dar și-au făcut treaba mai bine, mai des, cu speranța că va crește și numărul campaniilor în acest fel.

În prima categorie sunt și dorianipopa cu construcție de case, sunt și ceușence cu magazine de haine. Sunt și oameni care au ales altă variantă decât să vândă printr-un magazin online, direct către comunitatea lor. Prințesa Urbană s-a concentrat pe scrierea de cărți, de exemplu. Alții au încercat cu paywalls ori conturi pe Patreon.

Miruna vine cu o altă idee, un pariu care mi se pare interesant: o comunitate online, cu acces pe bază de abonament. Se numește The Sisterhood Society și oferă mai multe întâlniri private lunare (dintre care două cu Miruna, una de ascultare între femei, o discuție de carte și film). Plus alte beneficii pe care le găsiți aici. Totul pentru un abonament de 25 de euro pe lună, redus momentan la 12 euro pe lună. E mult? E puțin? Cred că rămâne să stabilească femeile din comunitatea ei. Dacă vă pasionează subiectul, prima rundă de înscrieri e deschisă doar până pe 27 februarie, la finalul zilei. A explicat Miruna mai multe aici.

E nevoie de o astfel de comunitate de suport pentru femei? Aș zice că da. Sunt multe femei care poate că sunt reticente la ideea de psiholog, dar care vor să împărtășească problemele cu altcineva. Sau vor doar să fie ascultate și să vadă că alte femei le împărtășesc dilemele.

Mai e un aspect important aici. Genul ăsta de influencer cu vizibilitate foarte mare și o comunitate închegată (așa cum e Miruna) ajunge să se consume extrem de mult pe problemele altora. Zeci de mailuri primite de la oameni cu cele mai diverse probleme, sute de mesaje, uneori și zilnic. Foarte mulți oameni care cer câte ceva de la tine, au nevoie de timpul tău. Cei mai mulți se simt îndreptățiți să primească atenție doar pentru că te urmăresc de mulți ani.

De ce să nu le dai atenția asta într-un cadru organizat? Și contra unui abonament. Sunt foarte curios cum va evolua The Sisterhood Society, mai ales că românii sunt obișnuiți mai mult să beneficieze de chestii și mai puțin să dea cu cardul. 

2 comentarii. Leave new

  • Este o idee interesanta si cred binevenita. Nu exista munca gratis, publicitatea pe bloguri, in Romania, merge cum stim ca merge, asa ca de cele mai multe ori stai si muncesti zi lumina pentru nimic. Sa te folosesti de notorietatea ta pentru a pune mancare pe masa mi se pare OK. Proiectul in sine e fain, nu e psiholog, nu e curs de SEO, e pur si simplu o comunitate privata, moderata corect si care aduce bani celei care se ocupa de ea. Nu mai stiu care sunt preturile in Romania, deci nu pot comenta daca e ieftin sau nu. Daca ajuta femeile in cauza sa se regaseasca si sa aiba parte de niste momente de calitate cu alte femei care trec prin aceleasi chestii, atunci sunt bani bine investiti.

    Imi place si sistemul de lansare, Miruna si-a facut lectiile serios si a invatat o groaza de chestii despre cum sa deschida un asemenea program. Ii doresc succes, cred ca exista piata pentru asa ceva.

    Răspunde
  • Doamne, abia acum văd că ai scris. Îți mulțumesc tare mult! Am lucrat non-stop zilele astea, în weekend nici nu am ieșit din casă. Constat că nici pe net n-am scos nasul cât să văd această postare. Mulțumesc, Alex.

    Mai știi când vorbeam noi la o cafea în SIbiu, că trebuie să fac următorul pas și eu am zis că îl aștept, că trebuie să fie ceva cu sens. Found it.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu