S-a împlinit un an de când Rusia a invadat Ucraina și ne-a distrus orice speranță la un deceniu normal. Anii ’20 din acest secol vor rămâne în istorie ca anii cu pandemie, război și cine știe ce ne mai așteaptă de aici încolo (să sperăm că nimic rău, totuși).

Ce mi se pare suprarealist la războiul din Ucraina e modul în care își duc viața oamenii direct implicați. Pe de-o parte avem rapoarte privind numărul victimelor și nume de orașe cucerite pe rând de ambele tabere, pe de altă parte avem un președinte al Statelor Unite ale Americii care face vizite la Kiev.

Pe de-o parte avem bombardamente în blocuri de locuințe din Ucraina, pe de altă parte avem David Letterman Show cu Zelensky, filmat într-o stație de metrou din Kiev, printre sirene de antiaeriene.

Sigur că e PR totul, și vizita lui Biden (care vrea să-și arate sprijinul total pentru Ucraina), și emisiunea cu Zelensky pe care Netflix a ales să o pună integral pe Youtube. Dar iată-ne în 2023, un moment în care e posibil să înregistrezi showuri apreciate la nivel mondial într-o țară aflată în război cu Rusia și apoi să le dai pe Netflix.

Cât să fi fost asigurarea lui Letterman pentru excursia asta? Sau i-au anunțat americanii pe ruși despre Letterman, așa cum au făcut-o în cazul lui Biden?

Altfel, un episod interesant, mișto construit, mai ales pentru cei care nu știau foarte multe despre război și despre președintele Ucrainei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu