in Jocuri

5 motive pentru care aștept cu nerăbdare EA FC24

Astăzi se anunță mai multe detalii despre noul joc de fotbal de la EA Sports, numit FC24. După 30 de ani de colaborare cu FIFA, cei de la EA Sports au decis că sumele plătite către organizația mondială de fotbal sunt mult prea mari și au renunțat la nume. FIFA încasa în jur de 150 de milioane de dolari pe an pentru a permite EA Sports să folosească numele de FIFA. Ăsta era singurul beneficiu, drepturile de imagine pentru echipe și jucători erau altă poveste. Pentru următorii 4 ani (2024 – 2027) se zvonește că FIFA ar fi cerut 1 miliard de dolari, adică 250 de milioane pe an.

Mi se pare că a fost un calcul simplu în birourile EA Sports: cât marketing facem de 1 miliard de dolari? Sau nu de 1 miliard, de 600 de milioane de dolari, cât dădeau înainte.

Cert este că numele următorului joc este FC24 și am explicat acum câțiva ani de ce FUT este adevărata miză a EA Sports. În 2021 făceau mai mulți bani din FIFA Ultimate Team decât din vânzarea jocului. Probabil că acum cifrele FUT au crescut. Sigur, nu se va mai numi FIFA Ultimate Team, ci probabil Football Ultimate Team.

Însă pe lângă asta am notat 5 motive pentru care eu abia aștept EA FC24:

  1. O lecție de marketing. Din perspectiva marketingului, sunt convins că va fi un adevărat spectacol ce se va întâmpla în următoarele 3-4 luni. Este genul de schimbare care se întâmplă o dată la câteva zeci de ani și mizele sunt foarte mari. Așa cum am mai spus-o, jucătorii actualului FIFA nu vor băga în seamă schimbarea de nume, până la urmă e același joc. Iar în conversații toată lumea va spune că joacă o FIFA.

  2. N-o să mai joace toată lumea cu PSG în Seasons. Odată cu plecarea lui Messi de la PSG (poate și a lui Mbappe?) și a lui Sergio Ramos, sper să văd mai puțină lume care alege să joace cu PSG. Devenise plictisitor să joc de zeci de ori contra lui PSG. La fel e și cazul lui Real Madrid, care nu-l mai are pe Benzema. Sper să mai scadă și ratingul lui Modric, dacă tot a semnat prelungirea. Oricum toată lumea o să-l folosească pe Bellingham.

  3. Băieții noi de la mijlocul lui Liverpool. Abia aștept să-i văd la lucru pe MacAllister și pe Szoboszlai, cele două transferuri noi ale lui Liverpool. Sper să nu fie și singurele transferuri din această vară. Pe 12 august începe sezonul în Premier League (mai e o lună, dar cine mai numără?) și până se lansează FC24 o să am ocazia să văd noul mijloc al lui Liverpool in real life.

  4. Noutățile din joc. Din 2 în 2 ani, EA Sports face niște schimbări majore la gameplay, pe care le rafinează la ediția următoare. Anul ăsta ar trebui să fie unul cu multe noutăți. Sigur că asta vine la pachet și cu câteva săptămâni de frustrări, până te obișnuiești cu noul gameplay. După 1 an în care joci săptămână de săptămână, durează puțin să te adaptezi. Dar per total mie îmi prinde bine trecerea asta spre un joc din ce în ce mai realist. Odată ce îmi intru în mână pot face chestii din ce în ce mai interesante.

  5. Noile ratinguri. Trebuie să recunoaștem, toată lumea așteaptă fiecare joc nou pentru ratingurile actualizate ale jucătorilor. Pentru Liverpool a fost un sezon slab, așa că singura speranță e să nu scadă nimeni foarte mult. Însă îi avem pe băieții noi (vezi punctul 3), iar atacul merge suficient de bine încât să pot aduna 11+5 jucători suficient de buni (cu tot cu schimbările permise în joc).

Primul trailer al EA FC24 e aici: 

 

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu