Weekendul ăsta se întâmplă Bookfest, am trecut pe acolo și am pus ochii (și mâna, desigur) pe câteva titluri interesante.
Mă dusesem după cartea Anei Rubeli, Mahalale de patrimoniu: Sfânta Ecaterina și Flămânda. Din păcate n-am mai prins-o. Ana este omul din spatele proiectului Aici a stat și are o super comunitate în spate, așa că s-a vândut tot stocul. Ceea ce mi se pare excelent. True influencer.

M-am consolat cu câteva titluri de pe la diferite edituri, de data asta nu doar despre București.

Înainte să se prăbușească, Modernism și Art Deco în București – Douglas MacKenzie – de la editura Humanitas. Este un album care explică ce era înainte în diferite clădiri vechi și ce găsim acum. 

Numele celălalt – Jon Fosse – câștigătorul premiului Nobel pentru literatură în 2023, Jon Fosse va fi distins cu o stea pe Aleea Celebrităților din Sibiu. Ocazie cu care am făcut și puțină documentare și am luat și cartea.

Carte de bucate boierești – o cărticică scrisă de Mihail Kogălniceanu și Costache Negruzzi. Am luat-o pentru termenii arhaici. Nu sunt chiar rețete, sunt mai degrabă niște descrieri scurte pentru diferite preparate.

Comerț și loisir în vechiul București – Lelia Zamani. Pare genul de lectură ușurică despre vremuri demult apuse.

Șase piese, un autor – Mimi Brănescu. Îmi place mult tot ce scrie Mimi Brănescu, până și pe Facebook. Include textele Acasă la tata (am văzut filmul, mi-a plăcut) și Family.exe (am văzut spectacolul, mi-a super plăcut).

Mai am și o listă de cărți pe care nu le-am luat încă, doar le-am răsfoit și le-am pozat ca să le bag în lista de cărți pe care urmează să le cumpăr, dar revin cu un articol separat pe tema asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu