Citeam acum ceva vreme cartea Anetei Bogdan – Branding pe frontul de est (slabă carte, o să revin cu un post pe tema asta) şi autoarea făcea nişte aprecieri foarte critice la adresa brandingului din România. În mare ideea e că nimeni nu ştie să facă branding în afară de Brandient. Aproape 😛

Aseară eram la un eveniment organizat de BCR şi mă gândeam cât de greu e să schimbi percepţia oamenilor privind un brand atât de mare şi bine ancorat în mintea consumatorului precum BCR. Şi cred că aceeaşi poveste e pentru toate brandurile din top 10. Majoritatea sunt corporaţii în care e greu să aduci schimbarea bruscă. Şi atunci schimbarea se serveşte în porţii mici.

De exemplu parteneriatul dintre BCR şi Universal care s-a lansat aseară. Banking pe muzica ta e un proiect care susţine downloadul legal de muzică. La fiecare tranzaţie cu cardul la ATMurile sau POSurile BCR primeşti o melodie gratuită la alegere. Sau cum scrie pe site, în toate punctele de vânzare BCR (ideea e că nu trebuie neapărat să ai card BCR ca să participi la campanie). Pe bcr.getmusic.ro introduceţi nişte coduri de pe chitanţă şi puteţi alege orice melodie disponibilă pe getmusic.ro (adică aflată în portofoliul Universal).

Ca element de branding e mişto (nu-mi imaginez că şi-au propus să ajungă la un volum impresionant de downloaduri), pentru că în primul rând arată susţinerea companiei faţă de downloadul legal de muzică şi în al doilea rând continuă drumul spre coolness al BCR început odată cu aducerea lui Alex la departamentul de online. Poate că nu vi s-a părut un element de branding, dar a contat foarte mult că numele noului Social Media Manager n-a fost Adrian Popescu ci Alexandru Negrea. A certificat faptul că banca e atentă la ce se întâmplă în onlineul românesc şi îşi doreşte să exploreze acest canal cu oameni care cunosc mediul.

PS: Un print drăguţ. Still, Tempo (se pare că nu e Tempo, încerc să aflu agenţia 😛 ) putea şi mai bine de atât în zilele bune.

UPDATE: Friends e agenţia care a realizat printurile. Şi ei pot mai bine de atât 😛

7 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu