Tocmai s-a încheiat o emisiune Workshops la Radio Lynx în care Bobby a vorbit despre marketingul afiliat. Şi pentru că a vorbit multe chestii destul de complexe, mi-am adus aminte de problema asta a tehnicului. Ştiu o grămadă de băieţi care vor să facă blogging şi se bazează doar pe talentul scriitoricesc. Sau fete simpatice care se visează în top.

Dacă eşti fată ai toate şansele să ştii vreun Auraş care să te ajute cu diferite chestii. Dacă nu, trebuie să înveţi. Da, Andu?

Ca o paranteză: eu am rămas mască prima oară când am auzit ce background tehnic are Bobby. Şi chiar dacă nu se apucă el să scrie cod, e foarte important că ştie cu ce se mănâncă treaba asta. Pentru că îşi dă seama ce trebuie să ceară.

N-ai treabă cu tehnicul, ajungi să pierzi foarte mult.

Exemplu concret: AmazingRace.ro. Un proiect pe care m-am chinuit (la propriu) să-l urmăresc. O platformă greoaie, web 1.0, care nici măcar RSS Feed nu avea. Poze foarte mici care se măreau doar dacă făceai nişte incantaţii asiatice, textul aliniat la stânga… un site de 1998. Dar poveştile spuse acolo meritau chinul pe care îl presupunea navigarea.

Din fericire s-a întâmplat ceva bun (în sfârşit!) cu proiectul AmazingRace. Brăduţ şi colegii lui au lansat zilele trecute Tedoo.ro pe un wordpress clasic şi frumos aranjat, cu tot cu RSS şi toate cele trebuincioase. Vă recomand cu căldură să citiţi poveştile fascinante (într-o lume în care sunt tot mai puţine poveşti fascinante) pe care le găsiţi acolo.  Acum şi într-o formă tehnică mult mai accesibilă. Sunt convins că în forma actuală Tedoo poate deveni cel mai bun produs de turism din .ro (şi spun asta cu riscul de a o supăra pe Corina).

Mai rămâne de pus doar Faviconul 🙂

6 comentarii. Leave new

  • Ai dreptate legat de cunostintele tehnice. Am vazut pe pielea mea ce inseamna ca cunosti sau sa nu cunosti lucruri pe care le ceri unui programator. In al doilea caz obtii in cel mai fericit caz o chestie care pare sa functioneze, dar in mod sigur este realizata prin cea mai usor de implementat metoda, care din pacate nu este de fiecare data cea mai eficienta.

    Răspunde
  • Conteaza tehnicul mult.
    Dar inainte de toate trebuie sa te apuci de scris. vezi de ce probleme te lovesti si sa tragi niste concluzii. Cum nu toti suntem in Bucuresti si nu avem multi prieteni care stiu cu ce se mananca online-ul incercam, ne confruntam , rezolvam.
    Eu personal daca nu ma chinuiam sa pun blogul pe picioare acum 6 luni habar n-aveam (cum stiu acum) ca trebuie neaparat sa imi comand o tema ca lumea si cam ce trebuie sa contina. al doilea blog lansat arata mult mai bine si a facut in 2 saptamani ce a reusit primul in 3 luni.
    Am ceva experienta de programare si o mare experienta de navigare online. Dar practica te invata cel mai mult.
    Important e sa fim constienti ca trebuie sa invatam permanent.

    Răspunde
  • Am avut ocazia sa lucrez un pic cu Bobby si echipa lui. Masca am ramas si eu atunci cand am vazut ce instrumente folosesc ei pentru diverse taskuri si mi-am dat seama ca „piata de guru social media” e departe de nivelul asta.

    Poti alege sa alegi sa lucrezi cu profesionisti (pe bani si cu ROI) sau poti alege un „social media guru” care sa „interactioneze pe facebook si twitter” fara nici un fel de strategie

    ps. tnx for za link 😀

    Răspunde
  • „Dacă eşti fată ai toate şansele să ştii vreun Auraş, Hoinaru, Ciops..are să te ajute cu diferite chestii”. vorb-aia

    Răspunde
  • s-a pus si faviconul 🙂
    multumim

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu