V-am mai spus că mi-ar plăcea ca toate campaniile să aibă o strategie întinsă pe mai mulţi ani. M-am săturat până peste cap de campanii punctuale şi rebrandinguri făcute pe genunchi.  Îmi place că în ultima vreme descoperim endorsementul (şi uşor-uşor o să începem să abuzăm de el, pentru că asta ne e firea), îmi place că sunt tot mai multe campanii altfel (de exemplu ce face Miruna cu Tnuva îmi place de mor).

Din categoria campaniilor mari care mi-au plăcut anul trecut şi pe care mi-aş fi dorit să le văd şi anul ăsta, avem Fotbal Adevărat şi Redescoperă România. Şi uite că le-am văzut pe amândouă, în variante evoluate. Dacă Redescoperă a ajuns la 5 maşini şi mai multe excursii a câte 7 zile, Fotbal Adevărat a schimbat puţin abordarea. Anul ăsta are loc Drumul Mingii, un traseu parcurs de oameni obişnuiţi, cu mingea la picior, de-a lungul a 2400 de km.

Plecarea e pe 16 aprilie în Timişoara iar sosirea e programată pe 25 mai în Braşov, adică exact în ziua finalei Cupei României.

1000 de oameni vor fi selectaţi să participe la acest traseu alături de Belodedici (l-am pus primul pentru că e singurul stelist :D), Bumbescu (al doilea, că a jucat şi la Steaua :P), Cârţu (antrenorul Stelei, cel puţin la ora la care scriu acest post), Cămătaru, Balaci şi Orac. Deja am văzut că e bătaie foarte mare. Cred că de fapt lumea vrea un schimb de pase cu Chinezu.

7 evenimente vor fi pe traseu – la Timişoara, Craiova, Piteşti, Galaţi, Piatra Neamţ (se ştieeee!), Bistriţa şi Braşov. Tare mi-ar plăcea să văd cum se va desfăşura totul în ţară şi ce amploare o să ia evenimentul. De-asta cred că o să şi merg la Braşov (şi ca să văd Steaua, pentru că o să se califice în finală, sunt convins).

Ce mi-a plăcut ieri la conferinţa de presă a fost că nu s-au mai lungit ca anul trecut. O conferinţă destul de ok, o oră şi ceva. Anul trecut a durat extrem de mult, peste 2 ore.

În rest toate bune, din ce-au dat de înţeles Balaci&co. va urma şi un al 3-lea an de Fotbal Adevărat, ceea ce e extraordinar. Mulţumesc Chinezu pentru invitaţie şi sper să ne vedem la Braşov!

Foto via