Cine scrie mai bine? Cine are texte mai frumoase? Depinde.

De obicei depinde de subiect. Dar când subiectul e acelaşi, unul foarte specific?

Zilele trecute au apărut advertoriale la saltelele Dormeo. Şi citindu-le mi-am dat seama că sunt bune de analizat (mai mult pentru piarişti). Mai ales că subiectul e de aşa natură încât te obligă să vii cu ceva interesant dacă vrei să-ţi citească cineva articolul.

Aveţi mai jos linkurile, puteţi să trageţi singuri concluzii, eu doar semnalez oportunitatea.

http://www.petreanu.ro/2012/02/viata-noastra-science-fiction/

http://www.cabral.ro/pentru-copii/viata-grea-a-unui-barbat-insurat

http://alexandrunegrea.ro/2012/02/17/cat-de-important-e-sa-dormi-bine.html

http://chinezu.eu/2012/02/17/problemele-tale-somnul-pot-fi-din-cauza-asta/

5 comentarii. Leave new

 • porcariile astea de advertoriale imi amintesc de filmul Clerks (din 94). faza de mai jos este edificatoare:

  http://www.youtube.com/watch?v=GTbusMZEL0Q

  Răspunde
 • Stiu ca bloggerii trebuie sa isi monetizeze cumva munca… Insa nu ma impac si pace cu advertorialele. Oricat de mult i-as aprecia (si ii apreciez enorm pe cei pe care i-ai pomenit mai sus) nu pot sa trec peste gustul de fals, de rosie coapta cu de-a sila. Oricat de bine ar fi scris (si da, adevertorialele pe care le-ai adus in discutie sunt foarte bine scrise), cand imi dau seama ca postul respectiv este un advertorial, ma scutur ca dupa un vis urat. Mai degraba as aprecia o recomandare directa.

  Răspunde
  • Ramona, sunt cazuri (nu cel despre care vorbim, dar exista) in care faci reclama unui brand fara sa fi primit bani/produse, fara sa fie vreo campanie. Si cu toate astea suna a advertorial. Si e foarte nasol sa te justifici in fata cititorilor. Au aparut suspiciuni de advertoriale chiar si acolo unde nu e cazul. Oamenii nu vor sa fie mintiti si nu mai iau in calcul varianta in care bloggerul a fost sincer.

   Dar ce faci atunci cand iti place un produs, il folosesti, iar compania solicita un advertorial? Si eu prefer abordarea mai directa, nici mie nu-mi plac posturile astea deghizate. Ma simt fermecat de scriitura si mai apoi inselat. Totusi, stiu cum e de cealalta parte a baricadei si atunci inteleg ca bloggerul incearca sa ofere o poveste frumoasa legata de un anumit produs. Daca produsul nu-ti place, macar ai citit o poveste draguta. Cam asta e targul propus.

 • Mie al lui Cabral mi-a placut cel mai mult.

  Răspunde
 • Maldita, mersi frumos.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu