in Politics

O idee de campanie electorală. Maxim două.

Prigoană şi-a luat sediu pe bulevardul Nicolae Bălcescu, în buricul târgului. Chiliman ne explică cum ar trebui să nu mai plătim pentru parcare după ora 16:00. Becali îi dă cu Dumnezeu, de parcă o să pună popii ştampila şi va fi de ajuns. Singurul  ceva mai deştept e Oprescu (sper să n-aveţi impresia că îl susţin 1, 2, 3, 4), el povesteşte ce-a făcut.

În locul primarilor care vor încă un mandat, m-aş fi apucat de campanii de conştientizare încă de anul trecut. Nu e interzis să comunici în calitate de primar cu cetăţenii, nu? Schema cu parcagii* şi campania de comunicare trebuia începută din ianuarie măcar, ca să aibă oamenii impresia că ai făcut ceva şi mandatul ăsta. Altfel are efectul invers.

Iar în locul lui Prigoană, Becali şi Irinel, aş fi făcut repede o asociaţie care să ia câinii de pe străzi. Să-i ia şi să-i ducă undeva, în munţi, nu-mi pasă. Decât să dau banii pe tone de apariţii în media, bannere şi alte prostii (se cheltuie milioane de euro în perioada asta), aş fi avut un singur mesaj: am rezolvat (am început să rezolv) problema câinilor vagabonzi, dacă mă votaţi le rezolv şi pe celelalte. Scurt şi la obiect. Chiar dacă nu mă mai votau iubitorii de animale, tot câştigam detaşat pentru că asta e o problemă reală a Bucureştiului. Mai sunt şi altele, dar e ceva mai scump să construieşti poduri pe banii tăi.

_____

*Pentru cititorii din afara Capitalei: Andrei Chiliman, primar la sectorul 1, are nişte bannere în care povesteşte cum va rezolva el problema parcagiilor (oamenii ăia care îţi cer bani pentru că ţi-au „păstrat” locul) – problemă care există de vreo 2-3 ani şi s-a extins FIX în mandatul lui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu