in Muzici

Review – Pink Martini la Sala Palatului (2012)


Foto via

Sâmbătă seară a avut loc un nou concert Pink Martini la Sala Palatului din Bucureşti. Trupa din Portland a fost pentru a 4-a oară în România, reușind și de această dată să vândă toate biletele.

Deși în luna februarie a fost anunțată drept solistă China Forbes, sâmbătă ne-am trezit pe scenă cu Storm Large, cea care a înlocuit-o în ultimul an pe China. O greșeală mare a celor de la Events, care au tipărit inițial afișe cu solista originală a celor de la Pink Martini deși în tot turneul european Storm Large a fost lead singer. Mai mult, pentru concertul de la Timișoara organizatorii o anunțaseră încă din februarie pe Storm Large!

De-asta mulți dintre cei prezenți au făcut niște ochi mari în momentul în care Thomas Lauderdale, liderul formației, a introdus-o în scenă pe Storm. Ne-am revenit rapid și am început să ascultăm o nouă variantă Pink Martini, total necunoscută. Sentiment ciudat, mai ales că Pink Martini este genul de formație care live sună exact la fel ca pe CD.

Inevitabil, ajungi să faci comparație între cele două voci ale Pink Martini. Storm Large are timbrul destul de apropiat de cel al Chinei Forbes, însă interpretarea este total diferită. Asta poate și pentru că Storm simte altfel muzica (în mod normal ea cântă rock). În timp ce China e o prezență caldă și lină, cu un zâmbet larg pe față, Storm chiar e o furtună pe scenă. Cu ea, muzica Pink Martini pare mai explozivă, mai fierbinte. Storm dansează pe scenă, se învârte, trăiește muzica de parcă fiecare piesă de jazz ar fi un heavy metal autentic.

De fapt, sâmbătă seară n-am văzut tocmai un concert Pink Martini, ci un recital Storm Large cu orchestra Pink Martini (și întâmplător cu aceleași piese). Am rămas cu toții fermecați de americanca de 42 de ani (dacă vă vine să credeți!) și eu tare mi-aș dori să o văd într-un recital solo.

Cel mai aclamat moment al serii a fost interpretarea piesei ”Până când nu te iubeam” a Mariei Tănase. Storm Large seamănă extrem de mult la voce cu Maria Tănase și a reușit să ridice în picioare o bună parte din Sala Palatului. Am aflat ulterior că piesa va fi înregistrată pe următorul album Pink Martini.

Alexandra Palconi a avut ocazia să le ia un interviu lui Thomas și lui Storm înaintea concertului de la Timișoara și a aflat o grămadă de lucruri interesante.

Chiar dacă în interviul Alexandrei am citit că în ultimul an China a preferat să rămână acasă alături de familie, sper să o mai văd live alături de Pink Martini, poate chiar în duet cu Storm Large. Mai multe fotografii aici.

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu