Tot la Marketing 360 am asistat la o prezentare a celor de la Saatchi&SaatchiX – agenţia de digital a marelui grup de comunicare. Gabriel Sora şi Mona Opran au prezentat un program de fidelizare foarte mişto desfăşurat de Metro prin intermediul unor checkpointuri în magazine. Cu ajutorul cardului de cumpărător ai acces la tot felul de promoţii în funcţie de preferinţele tale, în funcţie de sex (bărbaţii primesc oferte la bere, femeile la haine de damă), în funcţie de ce cumperi în mod obişnuit.

Trebuie să recunosc: m-a entuziasmat ideea, pentru că e un sistem pus în aplicare în România dar are un aer occidental. E o idee făcută ca afară. Şi mai apoi mi-am adus aminte că la Metro sunt mereu (dar MEREU) deschise doar 2 case, că sunt nişte cozi imense, că doamnele de la casierie se mişcă cu viteza melcului, că nu mai are sens să cumperi de acolo. Şi că n-am mai dat prin magazinul respectiv de vreo 3-4 ani, deşi înainte era principala opţiune.

Degeaba s-au chinuit oamenii ăia să facă un sistem mişto pentru clienţi dacă toate celelalte elemente din magazin te fac să nu mai mergi acolo. S-au dat nişte bani (mulţi, presupun) pe implementarea şi comunicarea unui program când de fapt problemele sunt mult mai simple.

Acelaşi lucru se întâmplă şi la Vodafone. Facem nişte campanii mişto dar nu îmbunătăţim nimic la client service. Şi în aceste două cazuri nu e vina platformei de comunicare pentru rezultatele slabe.

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu