in Casual stuff

Anul trecut, la Festivalul Ziua de Mâine, oamenii de la Consiliul Judeţean Alba ne-au spus câte ceva şi despre celelalte acţiuni pe care le organizează, în afară de festivalul de folk.

Ştiţi, noi mai facem, printre altele, şi Festivalul Cetăţilor Dacice!


Am aflat atunci câteva detalii, dar odată ajuns acasă n-am mai căutat pe net nimic pe tema asta. Şi am uitat de Alba, cetăţi şi daci. Dar zilele trecute am dat peste pagina de Facebook dedicată Festivalului Cetăţilor Dacice şi am descoperit un eveniment care mi se pare că are un potenţial enorm. Întrecerile dacice sunt organizate în judeţul Alba între cele 5 cetăţi istorice: Cetatea de Baltă, Cricău, Cugir, Ighiu şi Săsciori. Tineri din aceste zone participă la o serie de probe printre care:  “Suliţaşul cetăţii”, “Braţul de fier”, “Arcul viteazului”, “Voinicul din cetate”, “Marele dac”. Mai multe detalii aici.

Anul ăsta are loc a şasea ediţie, pe 14 şi 15 iulie la Cetatea de Baltă (câştigătorii jocurilor de anul trecut). Evenimentul are şi partea de concerte, mâncare şi băutură, dar până şi latura asta e moştenită de la daci.

Mie mi se pare că festivalul are potenţial atât pentru atragerea turiştilor români, cât şi pentru atragerea străinilor, dar cu siguranţă ar fi nevoie de mai multe fonduri şi de o durată ceva mai mare (cam o săptămână). Sunt convins că dacă s-ar găsi fonduri pentru aşa ceva, oamenii de la Consiliul Judeţean Alba ar reuşi să ducă evenimentul la următorul nivel.

Uitaţi-vă puţin pe pozele astea, nu-i aşa că sunt foarte mişto? (nu mai spun că pagina de Facebook creată acum 10 zile)

Cred că ăsta e încă un exemplu care demonstrează că lucrurile încep să se mişte prin ţară şi că acolo unde se doreşte, se pot întâmpla chestii (vedeţi şi exemplul cu Toamna Orădeană). Cred că munca celor de la Consiliul Judeţean Alba poate fi un studiu de caz interesant legat de organismele statului şi modul în care comunică acestea. Şi tind să cred că oamenii de acolo n-au fost pe la nicio conferinţă de comunicare, pur şi simplu au pus mâna şi au învăţat de pe net cum se face.

4 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu