in Revolte

Bipolarizarea brutală a jurnalismului românesc

Nu ne plac Antenele pentru că sunt oribil instrument de propagandă politică. Totul e din vina lui Băsescu, de la deschiderea programului până la Meteo şi pauzele publicitare. Căutăm alte posturi TV pentru a afla informaţii în baza cărora să facem diverse alegeri. Mulţi au găsit ceea ce căutau în programele B1Tv. Numai că, odată cu creşterea audienţelor, postul respectiv s-a transformat într-un omolog „de dreapta” (portocaliu, pedelist, băsist – cum vreţi să-i spuneţi) al antenelor. Exagerări, atacuri, propagandă.

Nimeni nu se mai sinchiseşte să păstreze aparenţele. Dar asta e doar o parte a problemei. Parcă Turcescu&co. se străduiesc să copieze întocmai modelul mizerabil introdus în România de Gâdea, Badea şi Ciutacu.

Şi ca să iasă cât mai bine copia, Robert Turcescu – la un moment dat Preşedinte al Clubului Român de Presă propus pentru conducerea CRP – a început să preia din limbajului lui Badea. Astfel încât discuţia a ajuns atât de jos.

Ce reţinem de aici? Că jurnaliştii de casă ai Puterii şi ai Opoziţiei s-ar exprima mult mai plastic dacă n-ar fi CNA-ul şi că odată ajunşi pe internet, unde nu există o autoritate, dau frâu liber sentimentelor. Haosul ăsta va evolua şi în curând nici dacă vrem n-o să-l mai putem ignora.

9 comentarii. Leave new

 • Din ce stiu si din ce am cautat si pe net sa ma verific, Robert Turcescu doar si-a anuntat intentia de a candida la presedintia CRP acu o gramada de ani (prin 2006 parca), dar n-a fost presedinte niciodata 🙂 CRP a avut, de la infiintare pana in prezent, trei presedinti: Dumitru Tinu, CTP si Indira Crasnea 😉

  Răspunde
 • Cutitul a trecut demult de os. Nu mai putem. Ne sterg de pe fata pamantului! Nu vezi ca „iesim pe cale naturala din sistem” din ce in ce mai repede?

  Da, vreau sa escaladeze limbajul, sa escaladeze pornirile, sa se schimbe ceva odata!

  Oamenii nu mai rezista de la o zi la alta, de la o clipa la alta. Murim, ba, da-o dracu’ de etica!

  Răspunde
 • 🙂

  Răspunde
 • Noroc că vin blogării din spate și sunt mult mai performanți decât presa. Ideal ar fi să nu fie analfabeți, să ia toți bacul (pe bune!), toți să fie profesioniști și eficienți, politicienii să fie pedanți, corecți, patrioți și haiduci dacă e nevoie. Noroc cu românii care au niște convingeri morale de invidiat, că altfel s-ar duce pe apa sâmbetei lumea asta…

  Nu, stai că mai e una la modă: să fie bani pentru toate sporturile.

  Răspunde
  • Inteleg ca ai o problema cu blogurile, dar chiar mai exista si alte subiecte pe lumea asta. Aici, de exemplu, blogurile n-au nicio legatura. Nu-l fac blogurile mai putin cioban pe Turcescu.

   Prin comentariul tau inteleg ca bagatelizezi incidentul si aprobi limbajul. Totusi, sunt destui oameni de presa care supravietuiesc fara sa injure pe net. CTP, de exemplu. Si el nu e vreun fan al lui Basescu, ba chiar e dur de cele mai multe ori. Dar nu e taran.

 • […] Poza sutita de la Hoinaru. […]

  Răspunde
 • Asa e, mai, politica ne invrajbeste intr-un fel in care nu credeam ca e posibil. Jurnalistii se jignesc de o maniera greu de reprodus, oamenii obisnuiti, de asemenea, se cearta pentru niste politicieni care nu se intereseaza de soarta lor decat o data la patru ani.
  Presa scrisa incurajeaza si ea divizarea oamenilor si calca in strachini din ce in ce mai des, iar manipularea se face la marea arta, cu acordul nostru.

  Răspunde
 • Crin Antonescu si Victor Ponta au prins gustul puterii si vor face orice pentru a-si pastra functiile. Sunt abonati la Antena3 si acolo pot sa-si alimenteze electoratul cu vorbe de duh si asigurari ca ei respecta toate institutiile statului . Un repetent chiulangiu si un plagiator au ajuns sa conduca o tara anesteziata de coruptie.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu