Eram cu sarmalele şi cârnaţii pe masă, aşa că poate că v-a scăpat alianţa făcută de USR cu Forţa Dreptei (Orban) şi PMP. Se numeşte Dreapta Unită şi e o tâmpenie uriaşă pe care a făcut-o Drulă împreună cu conducerea USR. 

Să te aliezi cu nişte faliţi moral care nu strâng nici 2% fiecare este un pariu foarte riscant pe care îl faci cu propriul electorat. „Pariem că n-aveţi o altă variantă şi tot cu noi votaţi indiferent cu cine facem alianţă?”. Cam asta zice Drulă când apare în poză cu Tomac şi Orban.

E şi ironic cumva, că Forţa Dreptei e leşinată rău de tot dacă se bazează pe un partid care e într-o continuă scădere şi pe două partide de buzunar.

Iar calculul făcut de Drulă e oribil. Probabil că s-a gândit că va câştiga mai multe voturi decât va pierde în urma asocierii cu partidul condus ani la rând de Elena Udrea. Asta e disperarea de a aduce măcar 1-2 procente în plus. Pe care le-ar fi adus foarte simplu cu o abordare diferită în comunicare, cu păstrarea oamenilor valoroşi în partid, cu promovarea meritocraţiei în interiorul partidului.

 

3 comentarii. Leave new

 • In teorie, PMP si FD pot sa aduca voturi zone care nu prea voteaza USR (orase mici, rural, persoane mai varstnice). Pe langa asta obiectivul USR este sa depaseasca PNL si asta nu se poate pe cont propriu pentru ca PNL are vechime, filiale mari, primari, etc. Banuiesc ca ideea este ca pe langa PMP si FD in alianta sa mai vina si alte entitati (partide, ong-uri, personalitati).

  Ramane de vazut in ce masura teoria se va concretiza in voturi.

  Răspunde
  • Sunt convins că au făcut alianţa asta şi pentru „infrastructura” politică a PMP. Tot felul de filiale prin sate, oameni care ştiu cum să gestioneze lucrurile la alegeri etc.

   Dar tot mi se pare o eroare.

 • Dupa scandalurile Elena Lasconi si Anca Sawaya (daca macar un sfert din ce spune femeia aia este adevarat, e foarte grav pentru USR) chiar nu stiu cu cine sa mai votez…
  Cat drespre aliianta asta, nici mie, votant USR, asa cum am spus, nu imi place.
  Ca sa glumesc putin, USR e acum ca echipa de fotbal Dinamo Bucuresti, care, aflata intr-o situatie disperata, transfera toate ciurucurile de fotbalisti care mai mult ii vor incurca decat ajuta. Asa si USR, se aliaza cu niste „cadavre” politice aflate in preferintele romanilor in marja de eroare a sondajelor de opinie…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu