in Masini

Cum se scoate cricul de la Toyota Yaris

Pentru că aseară am avut de-a face cu o pană la o Toyota Yaris şi m-am chinuit o grămadă să găsesc şi să scot cricul, am hotărât să dau o şansă nefericiţilor care se mai întâlnesc cu situaţia asta.

Andreea, proprietara maşinii, habar n-avea unde are cricul. Eu venisem cu hoimobilul la intervenţie (două străzi mai încolo de casă) dar ştiam că se scoate greu de tot cricul meu, aşa că l-aş fi preferat pe al ei. L-am găsit, dar n-am ştiut să-l scoatem şi era mult prea întuneric pentru a căuta în cartea tehnică. Dacă n-aveam alternative, probabil că stăteam vreo 2 ore pe acolo. Până la urmă ne-am descurcat cu o combinaţie de cric de la mine, roată şi cheie de la Yaris.

Dimineaţă am vrut neapărat să văd unde este şi cum se scoate cricul de la Toyota Yaris, aşa că am căutat pe net. Mai întâi „cric Toyota Yaris” şi n-am găsit nimic, şi apoi „jack toyota yaris” (tot jack îi zice şi la ăsta). Am găsit clipul de mai jos:

Pentru cei care n-au răbdare să se uite, găsiţi cricul sub scaunul şoferului, accesibil prin spate. Trebuie învârtită rotiţa dinspre dreapta ca să-l strângeţi şi să poată ieşi din locul în care e fixat. Mânerul cu care folosiţi pe urmă cricul e în portbagaj.

4 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu