in Casual stuff

La Plăcinte: absolut banal

la_placinte

De fiecare dată când apare un loc super-lăudat de toată lumea, mă duc acolo cu inima strânsă. Dacă e cu adevărat bun, locul se strică după doar câteva luni din motive de business românesc. Dar multe nici nu sunt aşa bune. Cel mai recent caz: La Plăcinte.

Las la o parte haosul cu rezervările (în weekend nu facem rezervări, în timpul săptămânii nu mai facem rezervări după ora X), să zicem că oamenii au foarte mult succes. Au deschis restaurant şi în locul Everestului de la Romană (lângă McDonalds), au unul şi pe Ştefan cel Mare, iar primul deschis este pe Bulevardul Dacia, mai e unul şi pentru corporatiştii din Pipera.

La Plăcinte este un fel de restaurant tradiţional ceva mai premium. Adică n-au ştergare pe mese, dar au pereţii decoraţi cu motive tradiţionale. O struţo-cămilă decentă, înţeleg de ce atrage hipsteri şi corporatişti.

Deci personalul foarte simpatic, clientela mişto, singura lor problemă e mâncarea. Care, din păcate, e absolut banală. În imaginea de mai sus sunt nişte frigărui de pui în bacon cu piure şi ceva salată de legume. Gustul bun, piure-ul acceptabil, sosul tomat ok. Dar e fix genul de chestie pe care o comanzi de foame undeva pe drum, când nu vrei să rişti.

În buricul capitalei, sâmbătă seară, parcă nu ţi-ai comanda asta, sau tocăniţă de pui cu mămăliguţă. Înţeleg care e rostul restaurantului: mâncare bună, de casă, că provincialii nu mănâncă de-astea prea des, dar sunt o grămadă de bucureşteni care merg des acolo.

Repet, nu-i nimic greşit la preparatele alea, dar pentru preţurile respective (nici mari, nici mici) pot să mănânc chestii mai interesante. O să le mai dau o şansă pentru plăcinte, care am înţeles că ar fi bune.

13 comentarii. Leave new

  • Eu am fost la cel de pe Magheru. Nici nu m-am asezat bine ca mi-a adus ospatarul meniul si mi-a zis ca se intoarce in 3 minute. Au trecut 15 minute si n-a venit. M-am ridicat si am plecat 🙂

    Răspunde
  • Da, în mod normal nici eu n-aş mai fi dat pe acolo după ce sâmbătă aproape că m-au ridicat de la o masă proaspăt eliberată pentru că „erau domnii înainte”. Oricum, sunt total depăşiţi cu servirea, chiar dacă pe Dacia oamenii au bunăvoinţă.

    Răspunde
  • am fost de doua ori, de fiecare data fara rezervare si de fiecare data am avut bafta sa gasim masa.
    M-as mai duce, sunt destule chestii prin meniu care-mi fac cu ochiul si trebuie incercate. Cred ca asa sta treaba cu fiecare local nou care apare si se lauda cu mancarea. Te intorci fie ca ti-a placut ce-ai mancat, fie ca vrei sa mai incerci ce n-ai putut inainte. O sa treaca hype-ul si vedem apoi cum se descurca.

    Parerile sunt impartite, am auzit povesti mult mai naspa despre La Placinte, dar asta nu schimba cu nimic ca borsul rosu e mega bun si ca e cam singurul loc pe care-l stiu in Bucuresti unde au compot. Ce-i drept, la mancare e cu trial & error, sunt niste chestii din meniu pe care nu le-as recomanda cuiva – inclusiv una din placinte.

    Răspunde
  • Aşa, care-i acea plăcintă? Să ştim să evităm 😀

    Răspunde
  • Stai să înțeleg: Locul se cheamă, explicit, „La plăcinte”, e cunoscut în special dacă nu chiar DOAR pentru plăcinte, tu mergi acolo, vezi că au și altele în meniu, ratezi plăcintele și apoi te plângi că acel rest al meniului e banal?:)

    Răspunde
  • Ionuţ, la City Grill mâncăm doar grătare? La „La Mama” găteşte mama cuiva? La Hanu’ Berarilor şi la Carul cu Bere e musai să comand bere dacă îmi place vinul? 🙂

    Dacă erau buni doar la plăcinte, ar fi trebuit să avem un meniu separat cu plăcinte şi alt meniu, mai subţire, cu chestiile banale.

    Răspunde
  • Mo, hai la Oradea. Aici nu trebuie sa suni niciodata pt rezervare, sunt goale restaurantele. 🙂

    Răspunde
  • Naspa:
    – placinta cu cartofi si ciuperci. E de-o slinosenie care-ti face greata. Prea uleioasa
    – scrob cu legume

    Yum:
    – Vinete coapte
    – Bors rosu

    Decente:
    – Caciula lui Guguta

    Si-am vazut acum ca au prune umplute. Damn you!

    Răspunde
  • Au mai deschis un restaurant pe Caramfil, langa Miko Med, iar ala e cam gol, mergi la sigur ca sa gasesti o masa.

    Răspunde
  • am tot citit am fost am fost am fost.
    Si nici n-au venit moldovenii sa te critice.

    Eu le stiu PR-ul si n-am fost.

    Acum ca am facut baza de date de oameni interesati, poate mergem.

    Răspunde
  • Cele mai bune rabdari le gasesti la moldovenii astia.
    Unde va grabiti asa de tare?! … asteptat + mancat + platit in 3 – 4 ore este foarte bine, desi in unele cazuri, cu un mic efort din partea localului, ai putea prinde si masa urmatoare.
    Asta inseamna traditional moldovenesc, nu asta cautati acolo?! … mai intai au deschis, iar apoi si-au dat seama ca le trebuie aprovizionare si personal suficient … daca pentru voi timpul inseamna bani, dati fuguta la capitalisti, nu la placintarii cei vestiti, ce isi vor aminti zambind ce de clienti aveau candva, care mai si plateau.
    Astazi eu nu m-am numarat printre contribuabilii locatiei de la AFI … am avut dorinta, dar ospatarii m-au evitat cu dibacie pret de peste 30 min.
    Dupa efectuarea unui calcul capitalist, probabilistica mi-a spus ca va mai dura inca atat pana dam comanda, iar apoi vom deveni captivi intr-o lume unde nu exista ceas, timp … asa ca am renuntat la momentul oportun, ramanand doar cu uitatul dupa chelneri, batut cu degetele in masa, navigat pe net si cam ce mai face omul sa mai treaca timpul … pe banii lui.
    Inchei prin a recomanda cu drag acest local celor ce vor un raport pret / timp stat la masa foarte bun, celor ce vor sa fie surprinsi de ceea ce li se serveste, pentru ca au si uitat ce au comandat, celor ce tocmai au mancat si li se va face foame peste ore bune, celor ce vor sa stea gratis la caldurica, cu internet, fara sa fie in pericol de a consuma ceva si ar mai fi de scris, dar pentru mine timpul conteaza, si deja am risipit cam mult pentru … NIMIC.

    Răspunde
  • Daaa, am fost placut surprins de servirea in La Placinte de pe Stefan cel Mare. Ne-au servit foarte repede. Bravo!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu