proteste_iohannis

Dacă rezultatele oficiale confirmă, Klaus Iohannis este noul preşedinte al României.

Totuşi, nu este o victorie a dreptei, nu este o victorie a PNLului, este victoria clasei de mijloc. Cred că este prima dată când clasa de mijloc iese să voteze masiv ca să împiedice victoria PSD. Am fost astă-seară la proteste şi am văzut ce fel de oameni erau. Era clasa de mijloc, bine reprezentată în Bucureşti. Oameni cu un anumit grad de cultură, cu studii superioare, care gândesc limpede. Ei, jandarmii şi agenţii în civil, pe care îi recunoşteai uşor: corpolenţi, îmbrăcaţi în civil, liniştiţi şi atenţi la tot ce se strigă şi tot ce se întâmplă. Din când în când mai schimbau vorbe cu jandarmii.

O clasă de mijloc cuminte, care striga doar “PSD – ciuma roşie”, “Daciana, dragostea mea” şi “Demisia”.

Multă lume, extrem de multă. Nu ştiu ce estimări s-au făcut la TV, dar eram aproape de Romană când am urcat pe un gard şi am văzut lumea înşirată până la Victoriei. În acelaşi timp cineva îmi spunea la telefon că mulţimea ajunsese la Universitate. Deci mii de oameni înşiraţi de la Universitate la Victoriei. 10.000 poate?

Speranţa nu vine din faptul că a ieşit Iohannis, ci din mobilizarea asta generală. Oamenii s-au obişnuit să iasă şi să protesteze, orice Guvern va avea mare grijă de acum la voinţa populară.

Câteva imagini: