Mi-a venit recent în cap o întrebare și nu reușesc să-mi dau seama care e răspunsul: Cum și de ce mai supraviețuiesc oamenii ăia care stau pe lângă gări în principalele stațiuni turistice cu cartoane pe care scrie „cazare”?
În țara în care președintele a fost stabilit de Partidul Facebook, țara cu 9 milioane de conexiuni la internet, în care orice copil de clasa întâi are tabletă (dar n-are abecedar), mai e cineva care pleacă într-o excursie fără cazare? Ai internet, găsești pensiunea, faci rezervare, poate chiar și plătești online. Și nu e o chestiune de preț, sunt variante pentru toate buzunarele. Cine naiba mai pleacă la drum bazându-se că face un târg bun în gară?
Dincolo de asta, oamenii ăia pot fi o nouă sursă de colectat impozite. Îi aduni pe toți, le explici ca nu mai merge cu evaziunea, îi înscrii la biroul de cazări de urgență din gară și toată lumea merge acolo. Gigelul așteaptă telefon de la gară, vine să-și ia în primire clientul și s-a terminat povestea. Nu mai agasează pe nimeni în gară cu insistențele.
Ar fi un lucru bine făcut 🙂
6 comentarii. Leave new
camera pe care o oferă ei nu cere de mâncare.
Ok, dar cine se mai cazeaza la ocazie?
fă un studiu. e plin.
intr-o tara in care guvernatorul bancii nationale spune cu subiect si predicat ca pentru a SUPRAVIETUI in Romania ai o singura sansa – sa faci evaziune fiscala, tu vrei sa-i aduni pe SARACII aia (la propriu!) si sa le iei impozit?
S-o luam logic: sunt saraci. Nu fac nimic toata ziua decat sa stea la tren, la mica ciupeala. Nu mai bine îi ajuți sa-si faca pensiuni? Sau sa avanseze in vreun fel cu cazarea oferita.
Caz concret, au plecat niste fete la mare avand facuta rezervare la o pensiune. Din tren, au anuntat proprietara ca sunt pe drum si au nevoie de niste indicatii sa ajunga la adresa. Cand colo, ghinion, proprietara daduse camera lor altcuiva. Asa ca au fost nevoie sa apeleze la una din persoanele din gara cu „cazare”.