in Caterinci

Mic câmp lexical de sărbători pentru branduri

shutterstock_41512651 [Converted]

A venit momentul ăla din an în care se cheltuie cei mai mulţi bani pe campanii. Nu exişti ca brand dacă nu faci măcar un sponsored story în decembrie, dacă nu pui o promoţie, dacă nu adaugi un fulg pe coverphoto. Pentru că toată lumea este ocupată să muncească şi nu mai are timp de meditaţie, m-am gândit să vă ajut cu o listă de termeni care nu trebuie să lipsească din adurile voastre de Facebook în decembrie 2014!

E păcat să fi muncit până acum la pompat bani în aduri construit comunităţi şi să nu fiţi acum aliniaţi la standardele vremurilor.

Prin urmare, iată ce cuvinte din câmpul lexical al sărbătorilor româneşti sunt mandatory Crăciunul ăsta:

Straie – atenţie! a nu se folosi decât în sintagma „straie de sărbătoare”, nu care cumva să folosiţi pentru magazin online de haine!
Bucate – dacă vindeţi vreo făină, vreo esenţă de ROM, vreo ceafă de porc pe Facebook, nu puteţi să mai spuneţi „preparate”; în decembrie este acceptat doar termenul „bucate”; sfatul meu e să adăugaţi şi „masa tradiţională”, pentru un CTR de milioane!
Omăt – a nins, toţi şoferii au înjurat blocajele, voi trebuie să fiţi pozitivi şi să o daţi cu nea şi omăt. Pentru că, nu-i aşa, fiecare cumpărător simte o mare bucurie să dea o jumătate de oră omătul de pe maşină înainte să vină la supermarketul vostru.
Zurgălăi – musai să-l folosiţi în contexte metaforice dar puternic vizuale. Zurgălăii sunt potriviţi doar când fanul de pe Facebook a terminat de pregătit bucatele, s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare şi aşteaptă colindătorii.
Cele cuvenite – ce-ar fi anunţurile voastre sponsorizate fără cele cuvenite? Nişte anunţuri identice cu cele din tot timpul anului.
Cei dragi –  nu contează că o să fie explozie de „cei dragi” pe Newsfeed, trebuie, dar trebuie să aveţi şi voi.
Magie – nu în ultimul rând, ce-ar fi sărbătorile fără puţină magie? Şi aici trebuie folosită imperativ, gen „Simte magia!” O simţi, da? SIMTE-O!

Foto:Christmas card via shutterstock

 

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu