jurnalism

Să mai dăm şi exemple pozitive, că de alea negative cred că ne-am săturat.

Povestea e aşa: ieri toată lumea dădea share la o chestie legată de vizita lui Iohannis. „Vai, ce tâmpiţi”, „Click aici să vezi o gafă legată de preşedintele Iohannis” bla bla. Click bait.

N-am avut timp să dau click, aşa că am reţinut doar că-i ceva în neregulă legat de o vizită. Nu ştiam unde, nu ştiam care e povestea, ştiam doar că e cu Iohannis şi că e nasol.

Seara, mi-a apărut în newsfeed postarea pe care o puteţi vedea în dreapta. Un scurt rezumat care îndeplinea nişte reguli, răspundea la nişte întrebări simple: ce s-a întâmplat, unde, cu cine. E drept că n-am dat click, informaţia era suficientă, dar asta m-a făcut să apreciez ce se întâmplă cu Adevărul în social media. Că puteau şi ei să facă click-bait foarte bine, toată lumea face.

De-aia am strâmbat din nas când i-a luat lumea apărarea lui Lucian Mândruţă, noul consultant pe social media de la Ringier. Mi se pare super amuzant că în ştirea de pe Pagina de Media s-a dat chestia asta drept exemplu al contribuţiei lui Mândruţă.

2 comentarii. Leave new

  • daca tu zici ca alea 3 randuri sunt indeajuns pentru a intelege ce s-a petrecut, precum si implicatiile problemei, atunci e ok.

    in curand o sa fie si mai usor: Paris. Ambasada. Gafa.

    nu era nici o problema daca lucrurile stateau asa doar aici, pe Facebook, dar problema e generalizata. de-aia la terminarea unui master toti ies directori, pentru ca toti stiu sa-i organizeze pe altii sa faca chestii, iar ei habar n-au sa faca nimic.

    Răspunde
    • Nu crezi că ar fi fost absurd să se pună în descriere jumătate din articol? Nu ai nevoie de mai multe informații pentru a decide dacă vrei să dai click pe articol să-l citești pe tot, sau nu.
      _______

      ON: din păcate Adevărul a rămas cam singurul decent, Mediafax se prăbușește încet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu