Am primit o mulţime de comentarii şi mesaje legate de problema expusă aici. Concluzia este că sunt dezavantaje mari la ambele soluţii pentru blocul în care locuiesc. Din câte am înţeles, o ţeavă de gaze până la etajul 10 poate costa în jur de 12.000 de lei (eşti obligat să o faci până la etajul 10, chiar dacă tu stai la etajul 1 nu mai e valabil). La asta se adaugă cam 2000 de lei centrala (hai 3000), plus încă vreo 2000 de lei calorifere, ţevi, manoperă, reparaţii. Trec ani până uiţi ce calvar presupune înlocuirea ţevilor şi a caloriferelor prin apartament.

Pentru iarna asta e clar că nu se mai poate face nimic, deja s-a încărcat instalaţia, nu mai dă nimeni aprobare pentru debranşări (apropo, ştiu că la un moment dat mai exista şi o taxă de debranşare, nu ştiu dacă s-a scos).

Centrala electrică nu mi se pare a fi o soluţie validă, câtă vreme e nevoie şi de boiler de acumulare. Din câte am înţeles nu există o centrală care să facă şi încălzirea de apă direct. Iar pe circuitul pe care îl am eu lucrurile pur şi simplu se complică prea mult.

Dar dacă tot a venit vorba, cum rezistaţi, fraţilor, la mila RADETului? Că mie mi se par inumane condiţiile. Am pornit aerul condiţionat, am luat un calorifer electric, dar tot aştept să dea căldură cum trebuie. Sper să supravieţuiesc aşa iarna asta şi mai vedem la primăvară.