foto_vlad_petri

Scriu sub euforia momentului. Demisia lui Ponta a venit pe neaşteptate.

Ce urmează?

Un nou Guvern. A picat şi Oprea odată cu Guvernul lui Ponta. Cum se întâmplă asta? Preşedintele numeşte un nou premier. Acesta formează un Guvern şi merge în Parlament să fie validat. Dacă nu e votat de Parlament, Preşedintele revine cu un alt premier. Dacă nici ăla nu e validat prin vot, preşedintele poate să dizolve Parlamentul.

“dupa consultarea presedintilor celor doua Camere si a liderilor grupurilor parlamentare, Presedintele Romaniei poate sa dizolve Parlamentul, daca acesta nu a acordat votul de incredere pentru formarea Guvernului in termen de 60 de zile de la prima solicitare si numai dupa respingerea a cel putin doua solicitari de investitura”

Ce cred eu că e important acum:

  1. Să nu-l avem pe Dragnea premier.
  2. Să avem un Guvern de tehnocraţi.

Pe prima n-o mai explic. A doua e mai complicată. Acum e nevoie să vedem pe cine am votat anul trecut. Ni s-a tot spus că Preşedintele Klaus Iohannis nu e un jucător şi că e legat la mâini. Ok, ăsta e momentul lui, acum are el cea mai multă treabă. Sper să aibă curajul de a impune un Guvern de tehnocraţi care să fie susţinut de Parlament. Dacă nu susţin acest Guvern, sunt dizolvaţi.

E posibil să-l accepte, până la urmă, şi să le pună beţe în roate până la alegerile din 2016. Gândiţi-vă ce ar însemna pentru DNA un Parlament dizolvat. Câte arestări fără drept de imunitate! Şobolanii vor dori să-şi apere pielea, deci vor accepta şi vor aştepta ca Guvernul de tehnocraţi să-şi rupă gâtul.

Până atunci, avem de rezolvat diseară, în Piaţă: demisia lui Piedone, un Guvern de tehnocraţi. Şi nu ne rămâne decât să sperăm că acest Guvern va reuşi să mişte puţin lucrurile.

Domnule Klaus Iohannis, aveţi curajul?

UPDATE: A picat Piedone, dar NU NE OPRIM! Diseară la Universitate, vrem Guvern de tehnocraţi!

UPDATE 2: PSD vrea să rămână la Guvernare şi vor face tot posibilul să rămână cu gheara pe ministerele importante ca să pregătească în linişte alegerile de anul viitor. Asta înseamnă că rămâne o singură soluţie: ANTICIPATE!

Foto: Vlad Petri