in Casual stuff

Ce statistici are un tweet apărut live pe ProTV?

Aseară m-am dat puţin pe hashtagul #VoceaRomâniei. Am trollat un pic, apoi am văzut prestaţia Cristinei Bălan (ex-Impact), mi-a plăcut şi m-am bucurat când a fost aleasă de Tudor Chirilă să meargă mai departe. Aşa că am scris un tweet care a fost preluat pe TV (din păcate n-am screenshot, dar o să fac rost).

După asta au urmat RT-uri de la Chirilă, Buhnici, plus alţi twitterişti. Şi rezultatele arată cam aşa. 488 de afişări. Imediat după moment aveam vreo 364 de afişări, dar între timp a mai dat lumea un RT, un Like, s-a văzut mai departe.

hoinaru_tweet_activity

Eu am 11200 de followeri pe Twitter, habar n-am câţi sunt reali şi câţi nu, n-am făcut niciodată curăţenie pe acolo. Nu ştiu exact cum funcţionează măsurătoarea, presupun că nu se adaugă şi afişările din RT-uri, altfel ar fi cu adevărat trist (numai Buhnici are vreo 200.000 de urmăritori). Media mea din ultima vreme e între 400 şi 500 de impressions per tweet. Adică 500 de oameni văd tweetul din 11.000 de conturi.

N-o să insist pe treaba asta, găsiţi o părere la Vali, care e mult mai înverşunat. Eu cred că Twitter n-o să aibă succes indiferent de cât va trage mass-media de el pentru că n-are cu cine. Oamenii care îşi fac acum cont pot doar să dea Like, RT şi cam atât, postările lor nu au mari şanse să prindă tracţiune cu un hashtag pe săptămână. Iar oamenii care au şanse la tracţiune, cei care făceau parte din comunitatea formată acum câţiva ani pur şi simplu interacţionează în alte părţi. Nu mai e nicio miză pentru ei să se dea pe Twitter, treaba cu mesajele apărute pe ecran s-a fumat de ani buni.

Comunitatea de pe Twitter a fost extrem de mişto, dar aia e arhivă. Acum a rămas o platformă cu nişte statistici extrem de proaste, pe care mai intrăm din inerţie.

8 comentarii. Leave new

 • Ți-am văzut unul dintre comentarii pe post ^^

  Răspunde
 • „o să fac rost”. managing partner? 🙂

  Răspunde
 • Vorbesc cu oamenii mei :-j

  Răspunde
 • Mie mi se pare si peste mână să mă dau pe twitter. Am atât de multe alte locuri mai fun. Nu prea înțeleg de ce a scăzut atât de mult interactivitatea. A fost o perioadă de povești și trivia și concursuri pe twitter apoi aproape nimic, brusc! Ne-a luat Facebook prea mult din viata :)).

  Răspunde
 • Mă, experții în social media a lu’ pește. Twitter e pentru momentul curent. Punct. Oamenii se conectează și văd ce se întâmplă acum, nu o să-ți vadă toată lumea chestia asta decât dacă îi ai conectați pe Twitter. Dar nu îi ai, pentru că voi, experții social media lui pește, i-ați trimis pe toți pe Facebook. Deci voi ați f***t rețeaua socială în România și voi vă plângeți că nu are rezultate? Luați-vă de mână cu băieții din presă, care și-au îngropat mediul de transmitere cu maxim talent.

  Răspunde
  • 🙂 Mai știi vremurile alea în care oamenii se trezeau și citeau tot ce s-a scris peste noapte pe Twitter?

   Și mai știi cum erau unii care urmăreau cel mult 15 conturi ca să poată afla informaţia de pe toate? Pentru breaking news îţi faci liste.

   Iar lumea s-a mutat pe Facebook pentru că putea urmări decent un schimb de replici, nu că a zis vreun expert.

  • Pentru uz personal Twitter nu funcționează câtă vreme singurul lucru pe care te poți concentra e ce s-a dat în ultimele cinci minute. Corect. Doar că Twitter e o unealtă mult mai bună pentru breaking news. Știi și tu asta, că nu e cine știe ce filosofie.

   Ok, deci, ai o mașină care face 0-100 kph în 4 secunde și ai o mașină normală. Cu care mergi la curse și cu care mergi la piață? De ce insiști să mergi la piață cu prima?

   Și aici vine critica pe care o aduc experților social media. Că nu discern care e cea mai bună unealtă pentru ce au ei nevoie. Și pentru că au folosit Twitter ca niște precupețe sau spammeri jegoși, normal că lumea nu a stat, că nu de asta aveau nevoie.

 • Cel mai fain experiment este sa mergi in vacanta intr-o tara unde twitterul merge bine, sa vezi acolo cate chestii utile face twitterul pt tine.. in Praga anul trecut, nu gaseam o intrare la un muzeu, am postat, am pus hashtag si nu a durat mai mult de 4-5 minute pana sa mi se raspunda.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu