republica_monarhie

Hai că ne-a mai trecut furia pe Ponta şi ai lui, am uitat de zilele în care am ieşit în stradă, aproape că am uitat şi pentru ce am ieşit. E momentul să ne întoarcem la treburile noastre, dar să şi fim schimbarea. ONGurile să înveţe să se promoveze pentru ca peste 6 luni sau un an să nu fie doar nişte nume de care n-a auzit nimeni într-o listă cu activişti, şoferii să fie mai politicoşi şi mai recunoscători faţă de poliţişti, iar tinerii să fie mai informaţi.

Astfel de mici îmbunătăţiri se văd, am aflat recent că Mercedes-Benz România a ţinut cursuri de educaţie rutieră pentru 3000 de elevi din Capitală în cei 3 ani ai programului. Nu e suficient, eu cred că astfel de cursuri ar trebui să fie obligatorii în programa şcolară. Însă pentru asta trebuie puţină voinţă şi nişte buget pentru materiale, investiţie în programe etc.

La fel e şi în cazul orelor de educaţie civică, cele care ar trebui să insufle puţin spirit civic în copiii acestei naţiuni. De fapt, ele au o programă total tembelă, cu noţiuni mai degrabă de istorie decât de civism. Ţin minte că la orele alea am învăţat care e treaba cu Uniunea Europeană, cum s-a format, cum e organizată şi la ce ne ajută. E drept că vorbesc despre perioada pre-aderare, acum nu ştiu sigur dacă mai e aşa. S-au interesat nişte prietene care mai e situaţia şi s-au luat cu mâinile de cap. Aşa că s-au hotărât să încerce ele să schimbe ceva, mai ales că deschidere din partea profesorilor ar fi, doar că nu există materiale.

Concret, fetele de la ASA Learning au început să lucreze la nişte materiale adiţionale pe care vor să le distribuie către 30 de profesori care predau educaţia civică la clasa a 7-a. În felul ăsta cam 1000 de elevi îşi vor îmbunătăţi cunoştinţele despre modul de organizare al statelor, implicare şi drepturile cetăţeneşti. Vedeţi un mic demo al materialelor aici.

Cum puteţi ajuta? Proiectul este înscris pe Bursa Binelui şi puteţi dona măcar 5 lei pentru a putea contribui cu ceva la această schimbare. Dacă nu aveţi 5 lei, e suficient să daţi un share şi să fiţi nişte cetăţeni mai buni pentru ţara voastră, dar ar fi bine să daţi 5 lei 🙂