shutterstock_264708671_small

S-a lansat recent 1tedjob.com, un jucător nou pe zona de recrutare online care îşi propune să aducă nişte chestii noi în procedura de selecţie a catindaţilor: video interviews, teste online, posibilitatea de a adăuga certificări în profilul tău. Sună mişto, rămâne de văzut câţi bani vor avea să promoveze platforma şi câtă tracţiune va prinde. Ca să rupă, eu aş mai adăuga două chestii pe care le consider super utile şi care ar duce eficienţa până la cer.

Prima ţine de istoricul angajaţilor. Profil unic, legat la LinkedIn, la Facebook, la tot ce se poate. Cât timp e contul activ îţi sunt afişate joburile pe care le-ai obţinut de-a lungul timpului. Inclusiv alea 2 luni la agenţia aia naşpa despre care nu vrei să vorbeşti. Sau plecarea bruscă de la agenţia de top, imediat după promovare. Că CVurile se cosmetizează, iar profilul de LinkedIn se completează selectiv. Ai schimbat 7 joburi în ultimii 2 ani? Păi de ce? Ce te nemulţumea acolo şi cum ştim că nu faci la fel şi la noi?

A doua chestie e legată de istoricul companiilor. Au angajat 10 oameni în ultimele 6 luni pe departamentul ăla? Nasol, s-ar putea să fie o problemă acolo. De ce a plecat după 2 săptămâni omul pe care trebuie să-l înlocuieşti?

Nu ratinguri şi comentarii, că alea se pot fabrica la comandă, ci un istoric asumat atât de angajat cât şi de angajator.

Foto: Jobs via shutterstock