Am urmărit în ultimele zile valurile pe care le-a stârnit în social media poliţistul-vedetă de la Braşov. Cartea scrisă de el e un real succes, iar pe lângă asta o doamnă de la Crucea Roşie a avut proasta inspiraţie de a se crede mai presus de lege. S-a pornit un întreg scandal pe care Godină îl alimentează cu tot felul de dezvăluiri. Cum se va sfârşi chestia asta? Prost, cel mai probabil. Chiar dacă poliţistul reuşeşte să-şi dea câţiva şefi jos, nu cred că va fi văzut cu ochi buni de şefi, iar într-un final fie va fi forţat să plece din poliţie, fie va ieşi de bună-voie pentru un scop mai important.

Chiar mă întreb cât va mai dura până când omul ăsta va fi convins de cineva să intre în politică şi să candideze pentru vreun post. S-a branduit drept un om cinstit, iar ăsta e criteriul #1 în România. De parcă oamenii cinstiţi sunt automat şi competenţi în administraţie. Cum vedem un om cu multe likeuri pe Facebook, cum vrem să-l punem undeva prin politică, să ne reprezinte.

Mie mi-ar plăcea să-l văd pe Marian Godină tot la circulaţie, încă 10-15 ani de-acum încolo. Cu un salariu mărit şi bonusuri de merit, dar tot acolo. Şi încă vreo câteva mii de astfel de personaje în alte posturi obişnuite. Ca să ne dea speranţă şi să ofere un exemplu pozitiv. Ar fi mult mai important decât o carieră în politică, acolo avem o grămadă de candidaţi.