in Casual stuff

Îmi place foarte mult treaba asta cu House of Cards şi Netflix, nu pentru că am putut să mă închid în casă weekendul ăsta şi să urmăresc, ci pentru că subliniază nişte treburi despre poporul român.

Mai întâi, atunci când s-a băgat Netflix în Europa de Est, poporul român s-a plâns că nu există toate serialele şi filmele din SUA. Apoi s-a plâns că nu există House of Cards, serial care oricum era difuzat de ProTV la vremea aia şi care era pe Voyo în baza unei exclusivităţi. Când poporul român nu s-a bucurat de exclusivitatea de pe Voyo, am înţeles situaţia, pentru că americanii văzuseră deja pe Netflix, cu luni bune înainte. Dar de data asta n-am mai înţeles dependenţa de torrente.

Sezonul ăsta a fost disponibil vineri dimineaţă, concomitent în toate statele. Şi cu toate astea există oameni care au preferat să-l aştepte pe torrente, pentru că 45 de lei pentru 13 episoade dintr-un serial înseamnă prea mult. Atât i-ar fi costat: 45 de lei, o lună de abonament. Nu mai spun că beneficiau toată luna şi se puteau uita la orice. Dar să nu dai echivalentul a 2 bilete la film?

Eh, mulţi dintre oamenii ăştia sunt cei care îşi justifică mârlăniile dând vina pe altcineva (de obicei pe Stat).

„Domne, mai întâi să se facă un sistem public de transport solid şi pe urmă o să plătim bilet RATB. Pentru ce plătim, pentru mizeria asta?”
„Să ne mai taie Statul din taxe şi pe urmă o să începem să plătim şi noi totul cum trebuie, dar până atunci suntem nevoiţi să facem şmecherii”
„Să ni se dea şi nouă House of Cards pe Netflix, şi atunci n-o să mai piratăm”. Ah, stai, că asta s-a întâmplat deja. „Are şi titrare? N-are! Păi da, să se bage titrare şi apoi chiar o să dăm banii”.

Abia aştept să bage şi titrări pentru ca poporul român să-şi recunoască această mică potlogărie. Să vină cineva şi să admită: „Ştiţi ce? Nu vă mai chinuiţi cu noi, degeaba ne daţi condiţii ca în afară, şi salarii ca în afară, chiar şi autostrăzi ca în afară. Noi tot ca aici suntem.”

house_of_cards

36 de comentarii. Leave new

  • “Domne, mai întâi să se facă un sistem public de transport solid şi pe urmă o să plătim bilet RATB. Pentru ce plătim, pentru mizeria asta?” – cam asa gandesc romanii, da. Sunt de acord. Dar sa stii ca nu toti. Unii cumpara bilet.

    Răspunde
  • Tu pui omul să aleagă între 45 RON şi gratuitate. Orice om cu jumătate de crier va alege gratuitatea. E ca şi cum te-ai duce la supermarket şi vezi aceleaşi napolitane la 45 RON şi gratuite şi te plângi că omul le-a ales pe alea gratuite. E absurd. Normal că am să iau serialul de pe torrent, că de ăia 44 de RON sau cât costă NetFlix îmi iau trei pachete de ţigări sau două pizza sau îmi plătesc curentul.
    Şi da – tu hâr-mâr din turul tău de fildeş că 45 RON nu-s bani şi românii sunt mârlani că nu cumpără. Ce logică mişto. Ce nu înţelegi tu e că omul normal, dacă are de ales între a cheltui 2 lei şi a lua cu aceeaşi uşurinţă acelaşi lucru gratis, va alege varianta a doua. Şi e un lucru perfect normal şi nu ţine de mârlănie sau avarie.

    Răspunde
    • Comparatia nu e tocmai asta, ci mai degraba e intre: a da 45 de lei pentru napolitane si a le fura (lua gratis).

    • Dar mă doare-n system.dll că e văzut de tine ca furt sau nu. Asta nu înţelegi tu. Că eu, dacă fur o napolitană, napolitana aia dispare de pe raft. Dar dacă trag un film de pe torrent filmul tot acolo rămâne.

    • Intr-o comunitate functionala atacata de crocodili, barbatii se aduna si construiesc impreuna un gard care sa-i protejeze pe toti. O data pericolul indepartat, unul din ei se poate trezi ca vrea sa faca un serial frumos la care sa se uite tot tribul (sau o parte), doar nu va mai avea vreme de vanatoare. Asa ca ceilalti se invoiesc sa-i aduca ba un iepure, ba o pulpa de caprioara ca sa-l incurajeze sa faca serialul. Nu de alta dar omul are talent iar astialalti nu prea sunt buni la facut seriale. Argumentele tale sunt ale unui om care nu a creeat niciodata nimic care sa poata fi folosit si de altii, de parazit al societatii pentru care singurul scop este sa se imbuibe fara sa aduca niciun plus de valoare comunitatii. O astfel de mentalitate explica stiintific si social diferenta dintre orice tara europeana si Romania, asta in caz in care unii se mai intreaba „dar cum pot ăia bre?”.

    • @Adi: da – mişto – crocodili, viaţa tristă a tribului altfel privat de seriale. Mă laşi? Mi s-a scurs o lacrimă gândindu-mă cum moare de foame Kevin Spacey fără cei 45 RON daţi de mine. Apropos, ”creat” se scrie cu un singur ”e”; ţi-o zice un om care a ”creeat” câteva chestii la viaţa lui şi-l doare undeva dacă i se piratează chestiile făcute de el. Dar hai, că m-ai etichetat tu ca pe ce-i în neregulă cu România.
      Repet ce-am zis mai sus: în buzunarul românului intră mult mai puţine monede decât în cel al suedezului sau danezului. 45 de RON sunt bani în România. 7 dolari pe lună în SUA sunt cam cum ar fi la noi 5 lei. Cât timp există diferenţa asta de preţ se va pirata în continuare, indiferent cât vă văitaţi voi pe-aici. Pentru că – gee, ştiu şi eu – să dau 30-60 RON pe o carte sau să o iau piratată de pe net? Să iau cu $10 albumul ăla de muzică sau să termin în 10 secunde downloadul de pe PiratBay? Parcă-parcă ies mai bine.
      Ce-mi plac mie oamenii ăştia care trăiesc pe spatele părinţilor de-şi permit să-şi cumpere muzică, filme şi software din ce le dă tati. Sunteţi adorabili cum intraţi voi pe net să explicaţi ce-i în neregulă cu România. Uitând că tot ce-i firmă la noi s-a clădit pe AutoCAD şi Photoshop piratat nu pentru că ar fi românul hapsân ci pentru că dacă ar fi să joace cinstit ar da faliment în 2 săptămâni.
      Şi veniţi voi. Veniţi voi mă. Pufnind de sus pe nas despre Netflix şi cât de rea e pirateria, trăind în garsoniere şi apartamente de bloc plătite de părinţi, umblând cu tramvaiul la şcoală şi mergând în concediu peste hotare cam tot la 8 ani, că altfel e scump. Veniţi voi să-mi explicaţi mie chestii despre piraterie şi făcând paralele cu tot ceea ce vă pică în mână: corectitudinea occidentală, furtul de maşini şi alte chestii de-astea care la o analiză mai lungă de 5 secunde nu rezistă. Într-o ţară cu salariu minim ce nu trece de 1200 RON, într-o ţară în care 40-50% din popor are rate sau datorii la stat aţi apărut voi să-i explicaţi românului că vă e scârbă când el piratează.
      No. Fucking. Shit.
      No fucking shit mă.
      Au apărut mucoşii care nici măcar nu erau în plan când eu lucram pe ZX Spectrum să vorbească despre ce-i corect şi ce nu în România, în tot acest timp bătând obrazul din spatele perdelelor corectitudinii. Nu se întreabă nici măcar unul dintre voi de ce utilizatorul casnic nu e amendat de ORDA sau de ce BSA nu face raid-uri prin căminele studenţeşti. Neah. Astea-s chestii greu de priceput. Mai bine hai să ne luăm armura albă şi să milităm pentru drepturi e autor, că doar aşa am văzut noi că fac şi ăia din SUA. Ştiţi voi – ăia cu salarii cât toţi vecinii voştri la un loc.
      N-aveţi un Bac de dat anul ăsta?

    • pai e normal. pt tine pentru ca n-ai fost vreodata prins, arestat sau amendat pentru ‘furt’ de continut cu drepturi de autor, normal ca nu intelegi ce e gresit in ‘a lua gratis’. totusi chiar si asa n-ai dreptate complet. pe torent e mai greu sa ai stabilitate sau sa iti organizezi ‘colectia de filme’ desi au aparut destule chestii ajutatoare tot mai dai din cand in cand de un server confiscat sau chestii din astea pe care daca ai avea un serviciu platit nu prea s-ar intampla; totusi nu iau apararea netflix, e destul de slab fata de ce ma asteptam sa fie, cand nu vii cu un produs net superior nu te poti astepta ca oamenii sa migreze pe platforma ta si sa lase torentele; nu spun ca suma aia de 10E e mare ci ca e mare pentru continutul nemultumitor pe care-l ofera, e un prag pshihologic pe care multi nu-l pot trece;

    • Nu ştiu de ce stabilitate vorbeşti tu acolo, că eu de 13 ani tot scot filme şi n-am avut probleme în a le organiza sau face rost de ele. Şi lasă-mă cu morala asta de român corect, că toţi aţi folosit la vremea voastră fie windows piratat, fie un joc luat de unde trebuie. Ce mişto îmi bat mie obrazul toţi oamenii corecţi. Cum s-au adunat ei toţi aici să-mi explice despre reguli şi corectitudine, lol.

    • Wow. Super argumentaţie. Deci dacă tot ai făcut ceva ilegal vreme de 13 ani, ce sens ar avea să schimbi lucrurile acum, nu?

    • @Plop esti prost. daca maine o persoana se urca in masina ta si o foloseste pentru cateva ore sa nu te superi, da?!
      nici macar n-am spus ca n-as folosi torente, bravo tie ca esti mai destept si ai gasit toate aplicatiile care-ti fac viata comoda si poti organiza cum vrei filmele piratate; de curiozitate ce aplicatii folosesti sa iti organizezi filmele?
      eu sincer nici n-am mai cautat pentru ca n-am timp si nu urmaresca decat 3-4 seriale si vad maxim 1 film pe saptamana unele din ele la cinema(si nu, nu ca sa ma dau mai sfant decat papa, ci pentru ca unele chiar merita vazute pe ecran mare eventual 3d);la fel ca alte servicii netflix are carentele lui. atat timp cat nu-s platit sa vin cu idei de imbunatatire a serviciului, ori renunt la el ori il las in continuare asa daca imi convine; asta nu inseamna ca nu pot pirata filme/muzica fara sa laud pe unde pot ca fac asta. de multe ori m-am intrebat de ce nu pot dona special unui episod sau serial bani, nu multi dar poate destui incat sa arat respectul fata de ce imi place; din pacate inca suntem primitivi, reletele gen netflix,hulu inca se bat pe exclusivitate si ofera servicii incomplete spre nemultumirea majoritatii consumatorilor si nu e nici vina mea ca nu-si pot scoate capul din dos la fel cum nici unii care se lauda pe internet cum pirateaza continut nu o pot face.
      a murit regele, traiasca regele.

    • @hoinaru: e fix argumentaţia corectă şi în România se aplică bine. Idealurile astea adolescentine cu ”hai să fim corecţi” mă fac să râd, mai ales în România. Să fii corect în România înseamnă să pierzi. Şi da – sună frumos aia cu ”ia hai noi să nu mai furăm” dar se aplică în ţări bine dezvoltate unde salariul de bază trece de mia de euro. Acolo da – e ruşinos să piratezi un film care te costă mai puţin ca un ziar. Nu şi la noi însă. Aşa că poţi să baţi obrazul ăla prin Suedia, că aici gestul e doar vag amuzant şi ridică doar sprâncene.
      @JHHJHH: ce proastă-i mă-ta. Cine vrea să se urce în maşina mea fără să-mi dau eu acordul trebuie întâi să treacă de uşa închisă şi sistemul de alarmă. Lasă-mă cu interpretările astea lejeri ale legii. Ce fain faci tu paralelă între furtul auto şi piratarea de filme. Bine că n-ai zis nimic de pedofilie, crimă şi viol. Herp-derp, că dacă ţi-ar lua unul maşina. Să mori tu.
      Tot o ardeţi cu corectitudinea. Că vai, că hârm. Şi-o faceţi într-o ţară în care se ură milioane dar pe voi vă preocupă câştigul ălora de la Netflix sau al producătorilor unui serial. No shit.
      Şi-auzi, dacă tot foloseşti şi tu torrente, bănuiesc că nu tragi de pe ele doar chestii legale, gen distribuţii Linux sau albume muzicale puse gratuit la dispoziţia publicului, nu? Caz în care morala ta e ipocrizie cruntă. Gen, ”trăiască regele”.
      Vai, suntem primitivi, alea. Apoi zici că eu mă laud că piratez, când nici vorbă de aşa ceva. Nu e laudă, la fel cum nu m-aş lăuda că pot să trec strada prin locuri nesenalizate de zebră E doar un fapt dat, lauda n-are nimic de-a face cu asta. Nu-mi fac tricou cu PirateBay din chestia asta, doar profit de sistem aşa cum o faci şi tu se pare. Dar ce mişto stai tu pe calul tău alb dictând ce e corect şi ce nu, venind cu soluţii şi numindu-i pe alţii ”primitivi”, în timp ce io mă cac aci pe mine de râs când dau peste ipocriţi ca tine. Marş.

    • Dacă nu vă potoliţi, nu mai aprob comentariile niciunuia dintre voi 🙂 Nu e nimeni prost, fiecare are opinii diferite.

    • imi pare rau ca te-ai aprins asa, stai linistit nu stau pe nici un cal alb si sigur nu dictez ce-i corect sau nu.
      nu vad unde-i ipocrizia in a blama un sistem prost gandit dar totusi pastrand o perspectiva corecta asupra ce-i corect sau mai bine zis legal. plus imi pare la fel de marlanie ce face netflix durandu-i in cur de continutul mult mai restrans fata de alte state asa cum statul nu face aproape nimic sau chiar statele in cazul siteurilor care pun la dispozitie continutul piratat. da, suntem primitivi, daca aveam fiecare resursele necesare sa ne abonam la toate serviciile de streaming problema asta nici nu mai exista.
      ps. nu dau lectii de morala, nu-s prof. voiculescu & co.

    • Mă, Plop, tu ești nemulțumit de starea în care e România, că fură politicienii, că suntem corupți, nu? Întreb numa’, te prinzi tu de ce întreb când mai crești un pic.

    • @Plop: discuţia era alta: oamenii îşi găsesc mereu scuze să nu fie corecţi. Iar comentariile tale sunt cea mai bună argumentaţie în sensul ăsta. Nu cred că are sens să discutăm despre „piraterie vs. legal streams” că n-ajungem nicăieri. Problema mea e cu ăia care se ascund după scuze, care spun că şi-ar dori să fie drepţi şi buni însă se fac că plouă când există opţiunea de a fi drept şi bun.

    • Păi cois, fiţi voi ăia corecţi în România. Ţara asta e clădită fix pe oameni corecţi ca voi. Daţi banul la Netflix şi nu pirataţi şi ori de câte ori vă veţi uita dimineaţa în oglindă vă veţi simţi mai bine. Între timp eu trag o flegmă spre dreapta şi râd.
      Obişnuiam să fiu ca voi – idealist, cu principii, luptam pentru alea drepte. Până daţi peste 30 de oameni care se pişă pe idealurile voastre. Pentru fiecare om care alege să nu arunce chiştocul pe jos sunt 30 care-l proiectează fix pe caldarâm. Şi ăla de-i corect şi cu principii vine şi-l ridică sau le ţine ălora o teorie despre corectitudine de se pişă ăia de râs pe ei. Cam aşa şi voi cu Netflix. Aveţi voi ideile voastre despre ce-i bine şi ce-i rău, şi credeţi că vă vor ajuta în viaţă: nu fura, nu înjura, fii cinstit, alea-alea. Problema e că uitaţi unde locuiţi, şi că-n ţara asta cei ca voi sunt pradă ălora ca mine. Pentru că ăla ca mine stă rezemat de banca din parc şi râde cu muci de cum adunaţi voi gunoaie ori militaţi pentru ziua planetei; de cum voi alegţi să nu pirataţi pe cheltuiala voastră. Pe bune – e hilar. Aşa – într-o accepţiune pur creştină, aia de zice din start ce-i rău şi ce e bine – da – în ochii voştri sunt un cioban care fură filme. Dar practic, e o diferenţă de nuanţă acolo. Pentru că atunci când ardeiul costă cât trei pizza prefer să-l fur decât să-l cumpăr.
      Apoi mai e problema ipocriziei. Mâna sus ăla de şi-a cumpărat tot ce are în PC: sistemul de operare, aplicaţii, Photoshop, jocuri, muzică, filme. Aud? Eu unul nu cunosc UN om care să fie corect până la capăt cu chestiile astea. Din simplul motiv că te usucă de bani în România. Şi-apăreţi voi militând pentru Netflix, lol. Cu bărbia sus şi texte de-astea amuzante despre drepturile de autor, făcând comparaţii cu furtul de maşini şi alte chestii de-astea. Pentru că dă bine să fii viteaz pe blog, că oricum nu ştie nimeni că tu ai Skyrim piratat pe Desktop.
      Voi fiţi ăia corecţi. Mă lasă rece dacă voi scoateţi 10 dolari din buzunarul vostru şi dacă-i daţi pe pornografie sau Netflix. Nu-s banii mei. Dar mă distrează văitatul ăsta despre lipsa de corectitudine din partea unor oameni care cel mai probabil nu-şi permit să fie corecţi până la capăt. Mai mult, le bat altora obrazul că de ce nu-şi permit să fie asemeni idealului lor şi să cumpere filme din salarii de chelneri. Sunteţi oameni fără copii, soţie, rate, facturi. Cel mai probabil aţi dat Bac-ul recent. Ia scoateţi puţin capul pe geam şi vedeţi cum e economia României şi mai vorbim după ce treceţi de 30 de ani, când vin din urmă băncile şi salariile mici. Vă văd atunci cum daţi voi 50 de RON pe un moft precum Netflix. Sau poate nu-s eu bine informat şi bubuie finanţele-n cei tineri.

    • @Plop – vizitează blogul meu. Și da, ridic mâna că am pe calculator tot cu licență. Inclusiv muzică și filme.

  • Si totusi, e un pic de magarie sa nu oferi subtitrari in romaneste. Adica in America ai subtitrari in engleza pt surzi, dar in Romania.. E ca si cum ai deschide un restaurant dar te-ai scuza in fata clientilor: „Inca nu avem tacamuri, dar se poate manca si cu mana. Promitem ca daca mai veniti, cumparam si furculite; stiti, e greu la inceput cu banii”.

    Răspunde
    • Florin, nu e deloc aşa. Cred că a scris cineva prin comentarii pe aici că nu există nici în germană, nici în spaniolă titrări. Engleza e o limbă universală, pentru ei e un cost extra să le traducă. Vor plăti doar în ţările în care se justifică cheltuiala, eu aşa mă gândesc.

    • Google zice ca ar avea subtitrari in Germania (Spania nu am cautat).
      Si chiar daca nu ar avea, nu stiu de ce ar trebui sa ne pese. „Cumparati tricoul asta decolorat, asa il vindem si in Germania si acolo nimeni nu se plange”.
      Acuma, hai sa ne gandim: dintr-o suta de romani, cati pot urmari un film in limba engleza ? Ok, excludem segmentul de varsta mai batran de 50 ani, care probabil nu-s in targetul lor, dar chiar si asa. Eu, desi vorbesc bine engleza, am destule filme pe care nu le-as putea urmari fara subtitrare.

      Marturisesc ca eram gata ca fac abonamentul in ziua cand s-au lansat. Apoi am aflat de lipsa subtitrarilor si am zis „no way”.

    • hoinarule, aici nu gasesc un comentariu despre lipsa subtitrarilor in alte limbi decat EN, dar poate faci doar o confuzie si l-ai vazut pe al meu de la zoso, care-si ia downvote mai tare decat basescu la antena3.

  • Vorbesc contra piratatului de vreo doi ani și jumătate, și de-atunci mi-am luat mai multe înjurături decât poți crede că e posibil. Că sunt prea extrem. Că de ce să nu furăm dacă se poate gratis. Că nenorociții ăia oricum fac bani.

    E prea multă prostie și prea multă hoție în România, asta s-ar putea să fie problema. Argumentele nu au prea funcționat.

    Răspunde
    • Eu nici măcar nu mă obosesc să deschid o discuţie anti-piraterie. Cred că există mulţi oameni conştienţi că fac ceva greşit, pe mine mă amuză cei care tot caută scuze legate de asta în loc să admită că nu vor să dea bani pe conţinut.

    • Cand afirmi ca romanii, ma rog, majoritatea, fac ceva gresit atunci cand pirateaza informatic ceva, banuiesc ca deja stapanesti cam tot ce inseamna economia de piata in Romania de dupa 90 incoace, cunosti indeaproape modul in care companiile straine duc o campanie de „political corect” fata de angajatul roman si probabil ca esti perfect la curent cu strategia industriei cinematografiei sau a it-ului, ai vizitat o gramada de state sarace si te-ai asigurat ca marile companii ale lumii nu profita de bogatia altor tari, ci doar ii ajuta sa evolueze, nu ? Dar, te intreb eu, cand marile companii(iar aici vorbesc de TOATE), au profitat de internet si te-au invadat cu reclame, promotii, etc, au fost deranjate intr-un fel ca ai ajuns sa-i cunosti ? Dar ca miile de cantareti care au cate-un hit mai celebru, atat, dar fara un youtube ar fi fost niste ratati, fac mai multi bani din rahatul ala de cantec decat fac orchestre nationale in spectacole live, cu mii de ore muncite, nu te deranjeaza ? Stii ce vreau sa spun de fapt ? Ca este verso-ul medaliei cand devii celebru cu ajutorul unui sistem la care contribuie absolut toti internautii. Este un risc calculat, crede-ma, iar gargara cu drepturile de autor….este doar gargara la care „pun botul” toti cei care vad lumea asta doar in roz. Acum am vorbit de Romania, dar ce se intampla daca facem referire la….Sierra Leone, sa zicem ? Au oare oamenii aia dreptul sa pirateze, daca gasesc vreo conexiune proasta la internet, bineinteles, in conditiile in care cele mai mari companii olandeze de extractie a mineralelor i-a secat de diamante fara ca statul lor sa se aleaga cu prea mult ? Cand muncitorii din minele olandeze au incercat sa protesteze, s-a ajuns la un razboi civil. Imagineaza-ti tu cam cati oameni au murit. Iar acele companii fac parte din lumea asta CIVILIZATA in care guvernele folosesc termenul de „political corect” din inertie, nu din credinta.
      Urmaresc doar doua seriale (bineinteles, gratuit), dar iti spun sincer ca, daca cineva ar reusi sa blocheze accesu la toate site-urile gratuie din Romania, mi-as vedea de celelalte hobby-uri ale mele. In niciun caz n-as baga bani intr-un site pentru niste seriale ieftine care nu stiu daca-mi vor placea (la majoritatea renunt dupa 2-3 episoade), intr-o tara in care toata lumea critica, doar criticii de film lipsesc cu adevarat.

    • Te-ai gândit ca poate e și vina străinilor, a ălora care vin sa se îmbogățească pe seama săracilor din România? Or luat benzina, apa, curentul, mâncarea, aurul, or luat tot și ne le vând mai scump ca la New York. Văzând toate acestea, unii dintre noi s-au adaptat și au cautat sa mai economisească de pe unde se poate: mai un Windows piratat, mai niște țigări de peste Prut și exemplele pot continua.
      Romanul nu are sa dea 10 euro pe niște seriale și tu ai pretenții să plătească sute, daca nu chiar mii, pe niște licențe.
      Sa fii sănătos!

  • Cea mai buna modalitate de a combate pirateria este printr-un serviciu superior. Daca in SUA sunt pe calea cea buna, in Romania trebuie sa se straduiasca mai mult deoarece :

    – Trackere de torrente sunt foarte bine organizate, au in spate comunitati mari care au un grad de incredere mare. Incredere ca nu vor lua virusi , programe de minat bitcoin etc.
    – Internetul nostru este foarte bun, oamenii pot sa ia un serial hd de 1.5 gb sau filme de 4.gb repede, nu mai vorbesc de cele blue ray de 40-60 gb de cand cu abonamentele gibabit.
    – Obisnuinta oamenilor sa faca rost a doua zi de seriale, multe seriale pe netflix nu au sezonul curent din motive evidente.

    Nu sunt pro piraterie, doar zic ca trebuie muncit ca sa converstesti oameni. Deocamdata netflix are o gama mica de filme / seriale, nu are subtritari , costa cam mult pentru ce ofera.

    Sunt convins ca odata ce incep sa se faca dealuri pentru continut oferta poate sa merite pretul, dar pentru moment nu-si merita pretul pentru Romania.

    Răspunde
  • Am folosit trei saptamani Netflix.
    Am Smart TV UHD cu client Netflix si m-am uitat la Marco Polo, care e filmat 4k.
    S-a vazut foarte bine, dar am preferat sa nu mai platesc 12 EUR. Am inchis contul.
    De ce?

    1. Mi se pare marlanie sa limitezi UHD la abonamentul cel mai mare.
    Platesti aceeasi suma ca alte state, dar oferta e MULT mai mica!
    2. Il folosesc rar, multe din serialele urmarite de mine NU se regasesc in oferta.
    3. Costa cat abonamentul la internet gigabit + TV!
    4. Nu are subtitrari in limba romana, dar personal nu am probleme la acest capitol.
    5. Am instalat pe NAS aplicatia Sonarr, care imi descarca automat de pe torente noile episoade, din cele urmarite de catre mine, apoi folosesc Plex.

    Asadar, ramane alegerea urmatoare:

    12 EUR pt ceva limitat din multe puncte de vedere vs 0 eur nelimitat !?

    Stiu ca producatorii de continut si-ar dori sa fim toti spalati pe creier, dar INCA putem sa ii contrazicem!

    Răspunde
  • […] PS: Faceți un bine creatorilor de conținut și urmăriți serialul direct pe Netflix. […]

    Răspunde
  • Io-s prostu care le-a facut pe amandoua. Nu credeam ca o sa dea drumu la house of cards inca pana expira exclusivitatea Pro/Voyo asa ca l-am luat de pe torrente episod cu episod, dupaia zic hai totusi sa intru pe netflix si surpriza erau acolo toate sezoanele inclusiv ultimul, nah risipa de banda aiurea asa e cand nu-ti verifici mailul.

    Răspunde
  • Intai sa se faca … crezi ca asta s-a inventat in Romania? Ia incearca tu sa introduci in Germania un serial in alta limba decat germana fara subtitrare si vezi cata lume se uita la el folosind serviciul tau. Unii se vor uita, dar majoritatea celor care chiar vor sa se uite vor merge pe streaminguri ilegale. Esti taxat in acelasi mod oriunde lumea asteapta facilitatea asta. Ca-s torrente sau streaminguri ilegale,esti taxat.

    Nu oferi continutul la zi cu toate facilitatile prin cele mai populare servicii la care are acces lumea (in speta Netflix in Europa), esti taxat. Germanii se mai uita la unu-doua servicii locale, dar expatii nu se baga. Ordinea e Netflix -> streaminguri ilegale -> torrente.

    Răspunde
  • Bă, plop ăsta e incurabil! Cu genul ăsta de oameni nu se poate decât cu glonţ în tâmplă, ca să putem ajunge și noi o ţară civilizată…

    Răspunde
    • „Tara civilizata” este egal cu „vaca de muls”, pentru tine ? Omul ti-a aratat cam cum e cu diferenta de trai, ti-a detaliat cateva lucruri, dar tu insisti sa arati ca prostia-i incurabila, nu ?

  • […] furi au mai mult ca tine”. Obiceiul de a fura al românului s-a văzut recent și în cazul serialului House Of Cards, care dacă nu e la o calitate mai proastă dar furat parcă nu e serial. Nu despre asta vreau să vorbesc, așadar, ci despre cine ar trebui să fie primul să se ridice […]

    Răspunde
  • Citindu-ti articolul, hoinare, m-ai facut sa intru pe „celebrul” voyo. Ca „posibil” viitor client, cam vreau sa vad pe ce dau banii, iar aici nu cred ca ma poti contrazice. Ce am gasit ? Exact 54 de seriale, o parte dintre ele fiind productie MediaPro, iar altele ruleaza pe Acasa(se uita mama la ele). Partea de filme artistice nu ma intereseaza, chiar daca au unele gratuite. Iar acum urmeaza intrebarea mea 😀 : Cel care a militat pentru disparitia Vplay-ului, adica proteveu, vede in mine un spalacit pe creier, adica un fel de „open mind”, ca cam asa-i trendu’, sau pur si simplu se indreapta spre faliment si n-au bani de seriale ? Sunt de acord 100% cu ceea ce afirma Plop pe acest forum, asa ca nu voi relua ceea ce a spus deja, pentru ca ar parea ca-i copiez ideile.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu