Îmi place foarte mult treaba asta cu House of Cards şi Netflix, nu pentru că am putut să mă închid în casă weekendul ăsta şi să urmăresc, ci pentru că subliniază nişte treburi despre poporul român.

Mai întâi, atunci când s-a băgat Netflix în Europa de Est, poporul român s-a plâns că nu există toate serialele şi filmele din SUA. Apoi s-a plâns că nu există House of Cards, serial care oricum era difuzat de ProTV la vremea aia şi care era pe Voyo în baza unei exclusivităţi. Când poporul român nu s-a bucurat de exclusivitatea de pe Voyo, am înţeles situaţia, pentru că americanii văzuseră deja pe Netflix, cu luni bune înainte. Dar de data asta n-am mai înţeles dependenţa de torrente.

Sezonul ăsta a fost disponibil vineri dimineaţă, concomitent în toate statele. Şi cu toate astea există oameni care au preferat să-l aştepte pe torrente, pentru că 45 de lei pentru 13 episoade dintr-un serial înseamnă prea mult. Atât i-ar fi costat: 45 de lei, o lună de abonament. Nu mai spun că beneficiau toată luna şi se puteau uita la orice. Dar să nu dai echivalentul a 2 bilete la film?

Eh, mulţi dintre oamenii ăştia sunt cei care îşi justifică mârlăniile dând vina pe altcineva (de obicei pe Stat).

“Domne, mai întâi să se facă un sistem public de transport solid şi pe urmă o să plătim bilet RATB. Pentru ce plătim, pentru mizeria asta?”
“Să ne mai taie Statul din taxe şi pe urmă o să începem să plătim şi noi totul cum trebuie, dar până atunci suntem nevoiţi să facem şmecherii”
“Să ni se dea şi nouă House of Cards pe Netflix, şi atunci n-o să mai piratăm”. Ah, stai, că asta s-a întâmplat deja. “Are şi titrare? N-are! Păi da, să se bage titrare şi apoi chiar o să dăm banii”.

Abia aştept să bage şi titrări pentru ca poporul român să-şi recunoască această mică potlogărie. Să vină cineva şi să admită: “Ştiţi ce? Nu vă mai chinuiţi cu noi, degeaba ne daţi condiţii ca în afară, şi salarii ca în afară, chiar şi autostrăzi ca în afară. Noi tot ca aici suntem.”

house_of_cards