shutterstock_411367369_small

Să se desfiinţeze TVR, altfel n-avem nicio şansă să schimbăm ceva acolo.

Să se desfiinţeze Opera Română şi să se facă angajări doar pe baza unor evaluări internaţionale.

Sunt doar două dintre ideile pe care le-am citit în ultimele zile pe Facebook. Două instituţii blocate în trecut, prima cu mari datorii la Stat şi la furnizori din toată lumea, cea de-a doua cu angajaţi ce înţeleg să facă grevă şi să-şi bată joc de puţinii spectatori care mai dau bani pe bilet.

Distrugerea şi o refacere completă, din temelii, e şi soluţia pentru salvarea spitalelor infectate cu tot felul de viruşi şi bacterii, inclusiv cu virusul şpăgilor şi al banilor murdari. Bani care se dau pentru ca dezinfectantul să fie mai moale şi să ajute răspândirea viruşilor ucigaşi.

Fiecare om venit cu intenţii bune la orice conducere din ţara asta se ia cu mâinile de cap şi capitulează neputincios în faţa sistemului. Apoi sistemul îl scuipă de acolo, iar populaţia îl etichetează drept incompetent. Cangrena e atât de răspândită încât ţi-e greu să faci diferenţa dintre hoţi şi oameni cinstiţi care sunt pur şi simplu depăşiţi de situaţie. Cu greu îţi dai seama dacă nu vor sau nu pot să facă mai bine. A păţit-o şi fostul Ministru al Culturii, un om ce a primit o mulţime de laude pe parcursul mandatului şi prea puţină susţinere concretă la final.

Putred e şi sistemul monahal, condus de nişte oameni care aruncă cu blesteme în jurnaliştii care le fac poze în maşinile luxoase pe care n-ar trebui să şi le cumpere.

Partidele, aceste adunături de şmecheri care 25 de ani au condus şi aranjat totul, au început să facă implozie, atât de putred e totul. Suntem în plină tranziţie, aia despre care zicea Brucan că o să dureze 20 de ani. Doar că abia prin 2010 a pornit cronometru, după alţi 20 de ani de (neo)comunism.

Sistemul începe să se clatine, poate că n-o să cadă acum, dar la un moment dat va pica. Sper doar să nu fie prea târziu pentru generaţia noastră.

Foto: rotten site via shutterstock

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu