in Casual stuff

foto_roata_parcultei
În weekend am fost să testez roata mare din Parcul Tei şi m-am plimbat pe la celelalte atracţii din zona de agrement. Preţurile şi programul sunt disponibile aici.

Cum e în Roata Mare

Principala atracţie a parcului este roata cea mare, iar singura dilemă era priveliştea pe care o oferă. Aşa cum mă aşteptam, nu e nimic spectaculos. Pentru 20 de lei puteţi sta vreo 15 minute într-o cabină curată, răcoroasă (are aer condiţionat ce poate fi reglat manual) şi stabilă. Uşile se deschid dintr-un buton din exterior, astfel încât nu e niciun risc pentru copii. Astea sunt părţile bune.

view_lacultei

Roata se mişcă relativ încet şi dezvăluie…. mai nimic. Nişte blocuri comuniste şi lacul Plumbuita, mizeria de pe lacul Tei (care încă e în reamenajări), alţi copaci şi blocuri spre cartierul Tei. O să mai dau o tură la toamnă, când se întunecă mai rapid şi la iarnă, după prima zăpadă, poate e ceva mai drăguţ de sus. În Budapesta preţul e 35 de lei pentru un adult, dar priveliştea e asta.

view_lacultei_02

Celelalte atracţii

Roller-coasterul pare să fie urmaşul celui din parcul Herăstrău. Nu e prea mare, nu e fioros, dar e cinstit. Doar că acesta e nou-nouţ (ăla din Herăstrău cred că era de pe vremea Fraţilor Jderi), pare destul de ţeapăn, iar oamenii care s-au dat în el spun că oferă senzaţii tari la un nivel decent. Cum ar veni, senzaţii tăricele.

Lanţurile cred că sunt cea mai cool chestie din parc, te învârt bine de tot preţ de vreo 5 minute.

A video posted by Alex Ciucă (@hoinaru) on

În rest, sunt chestii de care copiii sunt absolut extaziaţi. O casă a groazei, un carusel, roata cea mică şi maşinuţele electrice (care sunt doar pentru copii mici, din păcate). Era destul de plin în weekend şi apăruseră şi câteva tonete cu îngheţată, dulciuri şi apă.

Per total parcul mi se pare o alegere bună pentru weekend, mai ales dacă aveţi copil mic. Totul este civilizat, angajaţii îşi tratează cu seriozitate jobul, echipamentele sunt noi şi strălucitoare. E genul de loc în care cei mici vor aduna poveşti de tipul „m-am dat de 7 ori consecutiv în lanţuri, sunt cel mai tare din cartier!”.

Alte fotografii:

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu