ea-sports-fifa-17-demo

Astăzi a apărut demo-ul celei mai noi versiuni de Fifa, un moment pe care îl aştept în fiecare an mai ceva ca pe Boxing Day. În ultimii 10 ani EA Sports şi-a făcut un obicei din a aduce schimbări bune şi schimbări rele de la un an la celălalt. E un fel de alternanţă la fiecare ediţie, ba cu chestii mişto, ba cu noutăţi care te scot din minţi (dar cu care ajungi să te obişnuieşti că nu ai încotro).

Fifa 17 e ediţie de-aia de an bun, cu o mulţime de îmbunătăţiri la grafică şi gameplay. Pe PC jocul e disponibil de marţi seară, ocupă peste 7 GB şi poate fi rulat cu aceeaşi configuraţie folosită pentru jocul precedent (eu am vreo 8 GB RAM, placă video de 1 GB, chestii absolut decente). Probabil că anul viitor nu va mai fi suficient. Chiar şi cu o placă video average grafica este mult mai detaliată, nu doar pe partea de jucători (poate aţi văzut în anii trecuţi cum se fac scanările 3D), ci şi antrenorii şi publicul. Întreaga experienţă s-a îmbunătăţit, acum câţiva ani aveam un feeling mişto cu jucătorii, apoi imaginea se muta pe o parte din public care era 2D şi te simţeai prins la graniţa dintre 1998 şi prezent.

Gameplay-ul este mult schimbat în bine. Mingea de mişcă mult mai rapid, curge mai natural, e o viteză în plus. Sigur, multe aspecte de genul ăsta se pot seta, însă mereu testez Demo-ul pe default tocmai ca să-mi dau seama care e trendul. Dacă la FIFA 16 şi chiar şi la 15 erau probleme cu mingea care se oprea în gazon sau care era şutată extrem de „moale”, acum jocul s-a întors puţin spre arcade. La fel e şi cu cornerele, pe care le poţi bate la punct fix, imprimând diverse efecte. Până acum dădeai într-o anumită direcţie şi sperai să iasă bine, sau targetai un anumit jucător (ceea ce se poate face în continuare).

Modul „The Journey” este şi el prezent în Demo, însă n-am apucat să-l testez. Adevărul e că în ultimii 3-4 ani am jucat exclusiv online, aşa că versiunea Single Player nu prea mă încântă.

Versiunea oficială a jocului apare pe 27 septembrie, adică peste fix 2 săptămâni, însă din motive obiective n-o să mă pot juca decât după 2 octombrie. Mai ales că am luat o decizie radicală: după 17 ani de jucat pe tastatură voi trece la controller. Sau cel puţin aşa voiam să fac înainte să testez Fifa 17. La prima impresie parcă n-aş pune tastele în cui atât de repede, încă se pot câştiga meciuri cu ASD şi fără scheme.

8 comentarii. Leave new

 • Nu știu cum e pentru console, dar noi, cu PC-uri avem o problemă, nu intră în joc. Nu răspunde deloc atunci când dăm click pe „Play”. Și nu sunt singurul care a pățit așa.

  Răspunde
  • Încearcă să te mai joci prin setări. Uite cum am configurat eu partea grafică. Iniţial nu intra în joc din cauza versiunii de driver Nvidia. Apoi am făcut upgrade şi a mers ok. http://imgur.com/a/9W3ZF

  • Am încercat toate metodele posibile, inclusiv să cobor la 30 fps, cu tot cu Auto… dar nu vrea. Şi culmea este că am instalat şi jucat acea variantă Beta de la Battlefield 1, joc ce are cerinţe de sistem mult mai pretenţioase decât FIFA 17 şi rula pe high lejer, lejer. Nu are cum să fie de la configuraţia mea, plus că joc tot pe high şi Moto GP 16 (Valentino Rossi game), care are nişte cerinţe …oau! Am driverele la zi şi la Windows şi la placa video, dar nu are logică să nu-ţi permită să intri în joc. Oricât de proastă configuraţie ar fi, jocul trebuie să percuteze la „Play”, că apoi nu se mişcă bine în joc e altceva, dar de intrat trebuie să intre. Poate că şi de aceea au întârziat aşa de mult să dea drumul la Demo, tocmai după ora 20:00, sperând probabil să remedieze ceva, dar iată că nu.
   Oricum, am intrat pe mai multe forumuri din străinătate şi mai toţi au aceaşi problemă: FIFA 17 Demo nu se poate juca!

  • cum ai facut updgrage ?

  • Am căutat prin opţiuni şi aveam posibilitatea să fac Update.

 • Acum am depistat faptul că pe Origin nu mai apare la FIFA 17 Demo scris „Owned”, ci „Free”, aşa cum trebuia să se scrie. Eu pe acea variantă cu „Owned” am descărcat-o de nu vroia să intre în joc. Am să văd diseară când ajung acasă cum stă treaba. Dar cred că au pus acolo o variantă Demo de ….cacao, ca să ne ia ochii şi să nu mai ne întrebăm de ce întârzie aşa de mult cu apariţia Demo-ului. Cu Steam nu am păţit aşa ceva niciodată!

  Răspunde
 • SALUT,

  Am cumparat pt pustiul meu FIFA 17, pt XBOX360. Am instalat jocul dar surpriza nu are modul “The Journey”….
  Aveti cumva o idee ce pot face in acest caz?? Sunt dezamagit ca pe situl ALTEX, era prezentat ca are si acest modul….

  Răspunde
  • Salut, Ovidiu. Din păcate The Journey nu e disponibil pentru XBOX şi PS3. Noul motor de randare, Frostbite, nu merge pe cele două modele de consolă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu