În urmă cu 2-3 ani mă uitam la tot felul de relatări de la protestele Gezi (unde au ieşit câteva milioane de turci), mă uitam la ce se întâmplă în Ungaria cu Orban şi nu înţelegeam cum poţi să ajungi într-o situaţie atât de nasoală ca ţară. Cum dai ţara pe mâna unuia care e atât de dezaxat, care pur şi simplu e imun la protestele a sute de mii de oameni?

Nu-l vezi în campania electorală? Nu te mobilizezi să-l ţii departe de putere? Chiar atât de tâmpiţi sunt turcii şi ungurii? De ce n-au făcut nimic încă de la primele semne ale abuzurilor?

Câţiva ani mai târziu m-am trezit în aceeaşi situaţie. Momentan e un joc al nervilor în care contează cine clipeşte primul. Numai că nimeni nu ştie dacă Dragnea joacă la cacealma sau pur şi simplu e imun la ce se întâmplă în stradă. Toate părerile analiştilor (Guran, Turturică, CTP etc.) sunt contradictorii de la o zi la alta. Aşa cum am mai spus-o, toţi se dau cu părerea, dar adevărul e că nimeni n-are habar ce pregăteşte Teleor-Man.

Ce ştim sigur e că Dragnea conduce un autobuz pe care îl îndreaptă cu viteză spre un stâlp. Puteţi să-i spuneţi cum vreţi: ruperea relaţiilor europene, ieşirea din UE sau NATO, război civil etc. În fundul autobuzului urlă 300.000 de oameni, însă şoferul pare să-i ignore. În ultimele zile s-au ridicat câţiva pasageri de pe locurile din faţă (membri PSD) să-i spună că ar trebui să tragă dracului de volan. Momentan Dragnea nu schiţează niciun gest. 

Dacă aţi crezut că violenţele cu huliganii au fost tactica menită să ne descurajeze, vă înşelaţi. Adevărata intimidare a venit după şedinţa PSD, când Dragnea şi brelocul lui de la Timişoara s-au declarat impasibili la ceea ce se întâmplă.

În continuare habar n-am cum va reacţiona şeful PSD, dar mizez pe reacţia altor lideri din partid. Trebuie pusă presiune mai ales pe aceia care n-au o miză reală în lupta asta, adică n-au dosare pe rol. Ei vor ceda primii. Pentru ei sacrificiul ăsta devine prea mare. Iar demisiile astea vorbesc exact cu cele 2 publicuri la care Piaţa nu ajunge: oamenii din partid şi votanţii PSD.

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu