in Politics

Să înţelegem povestea cu huliganii

În urmă cu câţiva ani mergeam destul de des pe stadion, de cele mai multe ori la peluză, aşa că mi-am făcut prieteni în rândul băieţilor de galerie. În primul rând trebuie să ştiţi că nu toate galeriile sunt formate din tâmpiţi care atacă jandarmi, ci fiecare galerie e împărţită în mai multe „brigade” sau „facţiuni”. Unele sunt de-alea pline de tâmpiţi şi vor să se bată cu oricine, altele au ca scop să facă nişte coregrafii spectaculoase şi trag de ceilalţi să contribuie şi ei. Înaintea unui meci important de fotbal povestea era cam aşa: grupurile violente se ascundeau pe lângă stadionul din Ghencea şi îşi făceau planul cum să se bată cu jandarmii, celelalte pregăteau coregrafii.

Vorbim despre nişte tineri care au un apetit ridicat pentru violenţă, nu sunt neapărat din familii sărace, pur şi simplu au o dependenţă de adrenalină în combinaţie cu alcool. Fiecare pumn dat în capul unui jandarm e un motiv de laudă, fiecare „bulan” luat pe spate e pretext pentru o răzbunare viitoare. Dacă au altercaţii fără să fie băgaţi în dubă se declară fericiţi. Cam ăştia sunt oamenii care au pornit incidentele din piaţă. Au apărut tot felul de poveşti despre Negoiţă care le-ar fi dat bani, sincer să fiu nu cred că se pune aşa problema. Ei se bat cu bucurie şi pe gratis.

Dar să vedem cine ar putea fi responsabil pentru situaţia asta. Aseară s-a jucat un meci de handbal între Dinamo Bucureşti şi Steaua Bucureşti. Aşa cum ştiţi, Dinamo este clubul sportiv al Ministerului de Interne. Jandarmeria trebuie să asigure pază la toate meciurile cu risc ridicat de altercaţii, aşa cum sunt cele între Dinamo şi Steaua. În mod normal, date fiind protestele din ultimele zile, Jandarmeria ar fi trebuit să blocheze disputarea acestui meci. Aveau şi pârghiile organizatorice, că doar e clubul lor, putea face cineva o cerere de amânare a meciului. 

Îmi pare rău s-o spun, dar conducerea Jandarmeriei este complice la scandalul de ieri. Ştiau că 3-400 de suporteri din nucleul dur al galeriilor unor echipe vor veni la un meci cu grad ridicat de risc (care se desfăşura la 2 paşi de Piaţa Victoriei), n-au împiedicat desfăşurarea meciului, au permis organizarea huliganilor (care au avut timp să se şi îmbete, aşa cum fac de obicei), apoi au intervenit extrem de lent. Cred că ar trebui să terminăm prostiile astea cu huliganii plătiţi, Negoiţă n-ar da bani nici dacă i-ar spune cineva că poate Dinamo să câştige campionatul în felul ăsta.

Să ne explice Jandarmeria de ce s-a disputat meciul respectiv cu grad ridicat de risc, dacă tot se ştia că pot apărea probleme. Şi apoi promit că nu mai avem #altăîntrebare.

Foto via

5 comentarii. Leave new

 • Gica fotbalistu
  februarie 2, 2017 3:26 am

  Io imi dau foc la oras ca sunt huligan, e in sange, nu e vina mea. Omor, ca sunt criminal, e in sange, nu e vina mea. O violez pe fiicata de 12 ani ca sunt pedofil, nu e vina mea. Vina e a politiei ca nu ma gasit inainte sa fac toate astea.

  Răspunde
  • Dacă faci asta de 50 de ori pe an, da, e vina Poliţiei că nu stă cu ochii pe tine. Dacă legal nu poţi fi băgat la închisoare pe termen lung, atunci rolul Jandarmeriei este să prevină.

   Discuţia era dacă au luat sau nu bani, nu dacă sunt vinovaţi sau nu.

 • eu cred ca nu se asteptau nici ei la asa grozavie..

  Răspunde
 • Cred că jandarmeria i-a lăsat să-și facă de cap intenționat. Teoria conspirației e în toi. Cine știe ce ordine s-au dat acolo. Poate le-a fost frică să intervină sau poate e doar un joc de imagine. E posibil ca în seara asta să intervină în forță din prima

  Răspunde
 • Au fost doua meciuri cu grad de risc. Dinamo – Steaua la handbal si Steaua -Dinamo la baschet. Noroc ca sala de sport a armatei era mai departe 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu