in Teatru

Dacă ar fi să numărăm, am descoperi că mai sunt 70 de zile până la a 24-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Anul ăsta perioada de desfăşurare este 9 – 18 iunie.

Am avut marele noroc anul trecut să stau 7 zile întregi şi am reuşit să mă bucur de o grămadă de spectacole în sală, am prins şi câteva momente mişto pe stradă, am făcut şi live-uri cu oameni unul şi unul. Toate articolele sunt aici

Zilele trecute s-a anunţat programul parţial şi s-au pus în vânzare primele bilete. Le găsiţi aici. Recomandarea mea este să vă cumpăraţi de acum bilete şi să faceţi ulterior planurile de călătorie, în special pentru weekenduri se vând imediat locurile la spectacolele din sală.

Nu uitaţi că acesta nu este programul complet, ci se vor mai adăuga spectacole pe parcurs. 

La ce vreau să ajung:

12 iunie

Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal – De obicei evit teatrul străin, însă chiar sunt curios cum pun în scenă americanii un text al lui Matei Vişniec. Mai ales că textul conţine diverse subtilităţi est-europene despre care oamenii de peste ocean n-au aflat decât din cărţi.

Sărbători fericite – Texte de Neil La Bute, actori de la Radu Stanca în distribuţie, what can go wrong? Singura problemă e cu timpul, ar trebui să ajung de la Gong la TNRS în fix 15 minute.

N-ai tu treabă – Noul spectacol scris de Cătălin Ştefănescu şi regizat de Alexandru Dabija. Este adaptare după Dănilă Prepeleac, povestea lui Creangă. 

15 iunie

Brodsky/Baryshnikov – probabil unul din highlighturile acestei ediţii de festival. 

Pe lângă asta, pentru prima oară în istoria mea la acest festival o să îmi pun în program şi ceva spectacole de dans, sunt mai multe trupe din Israel care vin anul ăsta.

O mie de motive – un one-man show cu Florin Piersic Jr. N-are încă o dată stabilită. În Bucureşti cred că se joacă la Point dacă nu mă înşel.

Ce vă recomand:

11 iunie

Antisocial – Face parte din trilogia lui Bogdan Georgescu legată de problemele actuale ale societăţii în care trăim, trilogie numită #CâtDeDeparteSuntemDePeșterileDinCareAmIeșit?

#minor – A doua parte a trilogiei lui Bogdan Georgescu, genul de teatru modern care te impresionează. Am scris pe larg aici.

16 iunie

Metamorfoze – probabil unul dintre spectacolele care m-au impresionat cel mai mult anul trecut, tot în regia lui Silviu Purcărete, aceeaşi trupă de actori care joacă şi în Faust.

17 iunie

Faust – Se împlinesc 10 ani de la premiera acestui spectacol şi încă are un succes nebun. Se joacă şi pe 18 iunie, dar grăbiţi-vă să prindeţi bilete, că se dau rapid.

Spectacolele de stradă parcă sunt mai multe ca niciodată anul acesta, mai ales în weekenduri cred că va fi excepţional.

2 comentarii. Leave new

  • Preturi un pic cam piperate pentru publicul larg, insa cred ca merita orice leut pentru un spectacol de calitate.

    Răspunde
    • 40 de lei e mult? Wow. Dar cât ar trebui să fie un bilet la teatru? Teatrul a fost dintotdeauna o distracţie mai scumpă decât cinema-ul. Practic, cinematograful a fost mai întâi o distracţie a săracilor, care nu aveau bani să vadă actori live.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu