in Filme

De ce merită să vă uitaţi la Comrade Detective

Am văzut primele episoade din serialul creat de Channing Tatum pentru Amazon Prime. Nu e disponibil în România momentan, dar dacă faceţi nişte flic-flacuri, reuşiţi să-l vedeţi de pe cont. 

În primul rând treaba cu dublajul în limba engleză: e foarte dubioasă senzaţia la început, când încerci să le citeşti pe buze actorilor. Pe urmă te prinde acţiunea şi nu mai bagi în seamă detalii de genul ăsta.

Florin Piersic Jr. e super bun şi ar fi la fel de bun şi dacă ar juca într-un film mut. Jos pălăria pentru persoana care a făcut castingul. 

Serialul e scris de nişte americani care şi-au imaginat cum trebuie să fi fost filmele româneşti de propagandă în anii ’70-’80. De fapt, chiar aşa e şi pusă problema: „am descoperit acest serial din arhivele cinematografiei române şi am umblat puţin la el ca să-l puteţi urmări”. Genericele şi soundtrackul sunt în română, imaginea e în stilul anilor ’70, dar e o combinaţie între fonturile noastre şi maniera americană de cut-uri.

Povestea nu e decât un prilej ca să arunce glume în stânga şi în dreapta, nu vă aşteptaţi la ceva extraordinar. Una peste alta, râzi cu gura până la urechi la anumite replici. E o parodie bunicică şi atâta vreme cât toată lumea înţelege asta nu vor exista nemulţumiri.

Merită să-l încercaţi măcar pentru a vedea cât de săraci şi înapoiaţi eram înainte de ’89. Şi pentru a încerca să identificaţi toate locurile prin care s-a filmat.

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu