Zilele trecute am văzut pentru a nu ştiu câta oară o saltea abandonată lângă ghena unui bloc. Salteaua părea destul de nouă, chiar m-am apropiat să o studiez.

Apropo de ce scria Vali aici, salteaua nu e un obiect cu care să faci economii, având în vedere că îţi petreci o treime din zi pe ea (sau aşa ar trebui). Aici se aplică treaba cu “suntem prea săraci ca să ne luăm lucruri ieftine”. Mi se pare incredibil câţi oameni aruncă saltele noi sau aproape noi. Asta se întâmplă pentru că oamenii aleg variante ieftine, de 5-600 de lei, eventual saltele pe arcuri. 

Probabil că după puţin timp îşi dau seama că n-au făcut nicio afacere, strâng bani şi iau una cu adevărat bună, apoi o aruncă pe cea veche. Aşa arată banii aruncaţi pe fereastră. 

Când am luat salteaua cea nouă, acum un an şi jumătate, am studiat bine oferta, am stabilit că pentru moment nu sunt dispus să dau 2000 de lei pe o saltea Dormeo şi am ales o saltea Previ, dar numai după ce am testat-o în showroom-ul din Pipera. Am făcut un calcul şi mi-am zis că ar fi suficient să reziste 4 ani, merită să dai 250 de lei pe an pentru un somn foarte bun. Momentan salteaua e într-o stare foarte bună, sunt foarte curios cât o să mă ţină de fapt. 

Ce vreau să subliniez e că n-am mers pe ideea “lasă că e ok, o să mă obişnuiesc cu ea” sau “e o saltea, am dormit de atâtea ori pe paturi nasoale”. Cel mai probabil nu ajungi să te obişnuieşti cu ea, îţi distrugi coloana şi apoi salteaua sfârşeşte prin a fi abandonată în spatele blocului.