Am urmărit azi pe ProTV o emisiune specială dedicată serviciului funerar al Regelui Mihai. Invitatul din studio era Theodor Paleologu, care făcea o treabă extrem de bună comentând ce se întâmpla pe acolo, ce a însemnat monarhia pentru România etc. Sigur, pe alocuri mult prea plin de el, din când în când ţinea să puncteze ce bun prieten era tatăl lui cu Regele şi cu alţi oameni importanţi şi alte mici derapaje. Le-am trecut cu vederea, că era bine per total.

Asta până când a început să spună că vor fi nişte “proşti” care vor contesta aportul Majestăţii Sale la dezvoltarea României. Şi a zis “proşti” cu atât dispreţ, cu o silă de-aia a aristocratului care se uită la ţărani şi vede doar o unealtă.

Omul ăsta a vrut să fie primarul sectorului 1, apoi se autopropunea candidat la Primăria Capitalei din partea PNL, până la urmă a încercat să fie senator în sectorul 1, candidând independent. N-a câştigat şi probabil că se întreabă şi acum ce-a greşit. Cred că tocmai am aflat răspunsul. Mi-a dat impresia că îi detestă sincer pe oamenii de rând. N-ai cum să afişezi un dezgust atât de evident pentru o categorie de oameni care poate că nu cunosc suficientă istorie. Şi domnul Paleologu a continuat să spună plin de voluptate “proşti” de mai multe ori, de parcă voia să pedepsească pulimea care nu-l apreciază pe Regele Mihai. 

Din păcate, falia dintre intelectualii cât de cât ok din ţara asta şi popor e mult prea mare. Motiv pentru care nu va reuşi niciunul să ajungă să aibă o carieră politică însemnată, ceea ce le cuvine de minune neo-comuniştilor.