in IT, Review

Cum conectezi televizorul la căşti cu bluetooth

Poate că ai copil mic şi vrei să faci binging în timp ce el doarme ca un… well… bebeluş. Sau poate că ai o prietenă care se culcă devreme fix în serile în care simţi nevoia să încingi Playstationul. Sau poate că eşti atât de grijuliu încât nu vrei să-ţi deranjezi vecinii cu ţăcănit de tenis în miez de noapte. Şi-atunci ai două variante: fie îţi cumperi nişte căşti cu un fir foarte lung, fie treci pe bluetooth.

Eu voiam de mult timp să-mi conectez cumva căştile Samsung Level U (apropo, recomand), însă nu ştiam exact ce adaptor mi-ar trebui şi cât de bine funcţionează soluţiile de pe piaţă. Multă vreme am urmărit acest adaptor KitSound, care ba nu era în stoc, ba mă prindea nehotărât (oare chiar am nevoie de un astfel de adaptor?). Stocurile sunt oricum destul de mici, n-am văzut mai mult de 2-3 bucăţi disponibile în ultimele 6 luni. Mai era şi nedumerirea dacă funcţionează cu orice tip de cască Bluetooth, ce range are, câte dispozitive merg conectate şi tot aşa.

Până la urmă am săpat mai mult pe siteul eMAG şi am dat de un receptor Avantree pe la 150 de lei. Din click în click am descoperit un tabel comparativ între acest TC026, Saturn PRO şi Priva II. Toate 3 sunt adaptoare de la Avantree. Căutând mai multe detalii despre Priva II, am ajuns la Priva III, care permite AptX Low Latency (un codec al Qualcomm) şi care se presupune că ar face lucrurile bine. Priva III este în acest moment 230 de lei la eMAG, dar mai au şi reduceri din când în când, sellerul e chiar distribuitorul oficial Avantree în România din câte am văzut.

Avantree Priva III suportă codecurile aptX Low Latency, SBC şi Fast Streaming, ceea ce nu ştiu exact ce înseamnă, dar având în vedere că celelalte modele nu au toate codecurile astea, am presupus că e de bine :))

Acum serios vorbind, din ce-am citit pe net, jucăria asta ar fi cea mai bună soluţie pentru a conecta un televizor la o pereche de căşti bluetooth. Sau mai multe, pentru că are şi opţiune de multi-point. Am comandat de la eMAG, a venit în vreo 2 zile, mi-a luat cam 2 minute să fac setup-ul. Astea sunt accesoriile care vin în pachet:

Cablu microUSB pentru alimentare (Priva III nu are baterie, aşa că veţi avea nevoie de priză sau de un port USB liber pe TV, eu am două porturi, doar unul are stick din când în când), cablu cu jack la două capete şi un adaptor pentru televizoarele care nu au jack (adică fix cum e TV-ul meu din dormitor). 

Până acum mi se pare că îşi face treaba cu brio, l-am testat noaptea, cu ceva jocuri la volum ridicat, iar în casă era pace şi linişte. Semnalul e bun, am putut să ascult ce se întâmplă la TV şi cât m-am plimbat prin casă. Conexiunea multi-point funcţionează şi ea corect, fără delay sau decalaj între cele două perechi de căşti. Trebuie doar să aveţi răbdare să se împerecheze cele două perechi de căşti cu dispozitivul, uneori dă impresia că nu funcţionează, doar că treaba durează câteva zeci de secunde.

După achiziţie vă garantez că nu veţi mai auzi niciodată „dă-i mai încet, vreau să dorm!”. Practic, vă cumpăraţi liniştea cu 230 de lei.

9 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu