Am trecut recent prin Centrul Vechi şi m-am simţit ca un turist într-o ţară străină. Jumătate dintre restaurante şi baruri erau noi pentru mine, clădiri noi ieşite din renovare şi multe alte îmbunătăţiri. E drept că n-am mai fost de mult pe-acolo ziua, iar noaptea eşti mult mai atent să nu calci pe cineva decât la ce se întâmplă în jurul tău.

Am văzut că s-au mai deschis nişte magazine de haine pe strada Lipscani, ceea ce e o veste foarte bună, e nevoie de câteva branduri să piardă nişte zeci de mii de euro acolo până când oamenii îşi vor forma obiceiul de a face shopping acolo.

KFC şi Subway au deschis restaurante pe Şelari şi Smârdan, ceea ce mă face să cred că vom vedea în curând şi un McDonald’s. E drept că în zonă sunt variante mult mai bune pentru o masă rapidă, precum Gyrosul de pe Şelari sau Dristor Kebab.

Însă cea mai bună veste este legată de deschiderea Hilton Garden Inn, fix lângă BNR, în acea clădire care se renova de câţiva ani. În decembrie a fost deschis acest hotel de 4 stele, însă probabil că n-am mai trecut pe acolo de vreo 3-4 luni, aşa că n-aveam de unde să ştiu. Eram convins că se vor face nişte clădiri de birouri acolo, însă structura aceea metalică care iese din silueta clasică a clădirii nu e decât un supliment de camere de hotel.

Vestea e bună, poate în felul ăsta se vor curăţa mai bine străzile din împrejurimi şi se va dezvolta şi mai mult zona.

Probabil că abia peste vreo 10-15 ani vor fi renovate toate clădirile din Centrul Vechi şi vom scăpa de dărăpănături, dar pentru asta e nevoie ca tot mai multe branduri să investească acolo. Şi mă gândesc la afaceri serioase, nu la baruri şi restaurante, care se închid după 6 luni sau 1 an.

Foto via

4 comentarii. Leave new

 • in vreo 5 ani o să vedem numele străzilor la intersecții și numerele caselor pe case?

  Răspunde
 • In 10-15 ani deja nu vom mai fi interesați să mergem în centrul vechi.
  Anii sa ajungem la „decent” au trecut pe barba noastră 🙂

  Răspunde
 • Mare dreptate ai! Eu am 47 de ani acum si la virsta la care ar fi trebuit sa petrec timp de calitate cu prietenii in locuri istorice exceptional renovate, nu am avut decit buticareala si shaormerille anilor nouazeci. Isi mai aduce cineva aminte de orroarea numita “Spring Time”? Generatia mea s-a carat din tara si pe motivul asta: Viata de familie si intre prieteni era de rahat pentru ca nu aveai efectiv unde sau cum sa petreci acel “quality time” cu familia.
  Comunistii de rit nou s-au asigurat ca sintem o generatie de sacrificiu, un concept de cacat inventat tot de ei. Felicitari! si tu esti o generatie de sacrificiu , poate nu atit de mare ca noi dar oricum ceva rahat tot ti-au introdus in viata si te duc cu zaharelul ca poate copiii tai nu vor mai fii asa. O porcarie enorma a comunistilor si hotilor din tara asta.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu