Merg destul de des la Grand Cinema Băneasa, cred că e cinematograful la care am văzut cele mai multe filme în ultimii 3 ani. E comod să fac diverse cumpărături la Metro/Selgros/IKEA şi apoi să opresc şi la un film. Plus că numărul de gherţoi e mai mic decât în alte malluri. 

De câteva luni au lansat şi o ofertă interesantă, pe care mă aşteptam să o promoveze mai mult. O văd în cinema, în timpul acelor reclame dinaintea filmului (apropo, de ce e nevoie să stăm 20 de minute peste ora de începere ca să vedem reclame şi promo-uri, ca la TV?), dar nu prea am văzut reclame pe net. Ceea ce e ciudat, pentru că aş vedea o oportunitate foarte bună de a aduce oameni noi în cinema, nu doar de a-i face pe cei care deja vin acolo să plătească extra.

E vorba de un card care se cheamă Grand Unlimited, costă 49 de lei pe lună şi îţi permite să vezi câte filme vrei tu. Mă rog, e o limită de 5 filme pe zi, dar cred că aia e pusă mai degrabă ca să fie. Pentru 588 de lei pe an, ai putea să vezi, teoretic, vreo 1800 de proiecţii (am calculat la 360 de zile în care mall-ul e deschis, că mai are şi momente în care se închide sau în care programul e mai scurt).

Realist vorbind, cred că o familie sau un cuplu obişnuit nu vizionează mai mult de 20 de filme pe an la cinema. Şi am fost indulgent cu asta. Mai ai weekenduri în care leneveşti, altele în care eşti în concediu, sărbători, grătare, răceli, nu pontezi din 2 în 2 săptămâni la cinema. La 20 de filme văzute în weekend, cu un preţ mediu de 27 de lei pe bilet (că nu mergi numai seara), rezultă 540 de lei. Sigur, dacă e 3D costurile cresc puţin. Practic, de la filmul 22 ajungi să ieşi în câştig. Sigur, există şi varianta în care mergi chiar în fiecare săptămână pe acolo, vezi un film pentru copii, mai vezi un film cu împuşcături în timp ce juniorii sunt la locul de joacă şi se duc banii.