Twitterul a luat-o razna zilele trecute când au apărut informaţii conform cărora s-ar pregăti partea a IV-a din Back to the future. Totul a pornit de la un cont fake al lui Michael J. Fox, care a postat o poză cu Christopher Lloyd, Michael J. Fox şi Lea Thompson, adică personajele principale ale trilogiei de acum 30 de ani.

Nu e prima oară când se întâmplă asta, cam din 2 în 2 ani revine acest zvon. Şi eu m-am bucurat în primă fază, apoi mi-am dat seama că fie este un scam, fie vorbim de nişte studiouri care vor să mai facă nişte bani pe un soi de remake/continuare.

Nu prea ar avea cum să existe o continuare cu actorii din trilogia originală pentru că Michael J. Fox are de mult timp Parkinson, iar Christopher Lloyd are 80 de ani. Cât să mai rezişti la filmări? Parkinson-ul este şi motivul pentru care Fox a fost nevoit să se lase de actorie, aşa că nu cred că ar fi avut şanse să ducă un rol mare până la capăt.

În plus, trilogia Back to the future a rupt la momentul ăla şi merită să rămână în amintirea fanilor aşa cum a fost produsă, nu adaptată la vremurile şi capacităţile de CGI de azi. Pe DVDurile oficiale am urmărit la un moment dat şi un making-of în care sunt explicate toate scenele “din viitor” pe care au fost nevoiţi să le tragă cu multă ingeniozitate, inclusiv cea cu hoverboardul.

În concluzie, nu vă mai entuziasmaţi pentru orice zvon, de cele mai multe ori sunt doar fani prea optimişti.