Anul ăsta am trăit câteva deziluzii culinare la Sibiu, aşa că am hotărât că ar trebui să fac o listă cu locurile în care se (mai) mănâncă bine pe-acolo. Din capul locului vă spun că eu evit toate restaurantele care sunt pe pietonală şi sunt extrem de selectiv cu ce e în Piaţa Mare şi în Piaţa Mică. De fapt, în Piaţa Mică nu mănânc decât la Union, unde au pizza şi paste bune şi la Sibio (pentru micul dejun, vedeţi mai jos despre ce e vorba). 

1. Restaurant La Pasaj Link

Treceţi de piaţa Huet, de Cafe Wien, o luaţi pe lângă stâlpul calfelor şi coborâţi scările. Jos este restaurantul Pasaj. Personalul e foarte mişto, iar mâncarea e bună mereu. A devenit „my safe spot”, locul în care ştiu că mănânc repede şi bine. Preţurile sunt decente şi ele. Pot să vă recomand un gulaş care mi-a rămas în minte, pizza e bună, au şi ceva mâncare pentru vegetarieni.

2. Benjamin Steakhouse Link

L-am descoperit anul trecut, datorită Oanei. Am gustat atunci nişte coaste şi am revenit pentru burgeri. La un moment dat am şi visat burgerii ăia de acolo în plină iarnă. Nu glumesc, se făcea că eram la Sibiu şi urma să mănânc un burger când m-am trezit şi mi-am dat seama că e februarie sau ceva de genul. În imaginea de mai sus este burgerul Niagara, 38 de lei cu tot cu cartofii. Unul dintre cei mai buni burgeri pe care i-am mâncat vreodată. Cred că am zis de multe ori burgeri.

3. Kontiki

Probabil că aţi auzit de nebunia asta de ciorbă de burtă. Este cel mai bun lucru care ţi se poate întâmpla în Sibiu în afara festivalului. Şi în general sunt multe lucruri bune care ţi se pot întâmpla. Am testat anul ăsta şi concurenţa de la Prima, dar nici pomeneală. La Kontiki ciorba de burtă e cu vreo 3 clase peste cea de la Prima. Şi cât mi-au lăudat-o sibienii pe cea din urmă (cea de la Prima :P). Nu, n-are treabă.

4. Sibio Link

Ştiţi genul ăla de business pe care aţi vrea să îl începeţi pe o plajă în Thailanda? Un bar mic cu freshuri, la malul mării, să vorbiţi cu mulţi turişti americani şi suedezi şi să dansaţi cu grupuri de britanici la lăsarea serii? Eh, Sibio e fix aşa, doar că e în Sibiu, în Piaţa Mică. Au shoturi pe bază de sucuri de fructe şi legume, au sucuri, freshuri şi smoothieuri. Tot felul de combinaţii dubioase. Inclusiv acest shot cu ghimbir care este la fel de tare ca un shot de vodkă. Sibio e o soluţie foarte bună pentru micul dejun. Sau pentru o gustare între mese. Eu am luat un smoothie cu ceva unt de arahide şi era să sar peste masa de seară de tot.

5. Pardon Cafe

Aici sunt mai multe chestii bune, începând cu pizza şi pastele şi terminând cu chestiile la grătarul de pe terasă (dacă e scos). Cât am stat la FITS au avut coaste, midii, cârnaţi. Pentru mine e al doilea safe place, după Pasaj, cu menţiunea că aici e ceva mai scump şi lucrurile se mişcă mai greu. Dacă aveţi timp de stat, puteţi să vă aşezaţi la o masă şi să admiraţi peisajul.

6. Bătrânul Sas Link

Aici se găseşte un hotdog uriaş, cu un cârnat XXL. Costă vreo 15-20 de lei, dar poate ţine locul unei mese copioase. Vara e o rulotă în Piaţa Mare, iar în tot timpul anului e un magazin în Piaţa Mică, fix lângă Sibio.

7. Teatro Link

L-am descoperit anul ăsta şi mi-a lăsat mixed feelings. Servirea super slow, dar mâncarea super bună. La fel şi limonada asta cu căpşuni. Dacă aveţi muuuuult timp de aşteptat, merită să încercaţi Teatro. Dar săriţi peste chicken strips, sunt destul de banale. Pastele, coastele, risotto-ul sunt chestii care merită savurate acolo. Preţurile sunt mai mari decât media. 

Neîncercate, dar super recomandate: Crama Sibiul Vechi, Syndicat Gourmet.

Din categoria „nu mai sunt ce-au fost”:

Hermania – era locul meu sigur, în care puteam mânca rapid, relativ ieftin şi super bun. Porţii mari, tot ce trebuie. Acum au dat-o mai mult în zona gourmet şi dacă nu vrei muşchi de vită, somon şi alte chestii care merită savurate, mai bine eviţi. Au în continuare păstrăv tartar (dar porţia e mai mică), au şi un gulaş bun, dar cam atât. Probabil că sunt suficienţi străinii care le calcă pragul, nu mai are sens să ocupe mesele cu turişti care comandă şniţel de pui cu cartofi prăjiţi. Ah, şi nu mai au nici radler făcut la ei acolo (era mai bun decât orice radler pe care l-am băut în afară).

Lucas Sandwich – aici lucrurile s-au stricat rău de tot. Practic, sandvişurile de la Lucas erau o tradiţie pe care o aveam la fiecare călătorie la Timişoara şi Sibiu. Not anymore. Au schimbat pâinea, au scumpit sandvişurile şi le-au micşorat, iar cel cu salam de Sibiu era fix cu un salam Bănăţean. Ceea ce e mult prea mult. Fuse şi se duse.

7 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu