in Casual stuff

A ajuns să fie mai ieftin să cumperi haine din mall decât din piaţă

Zilele trecute am fost până în Băneasa cu ceva treabă şi m-am gândit că n-ar strica să arunc un ochi şi prin magazine. N-aveam nimic de luat neapărat, dar ştiţi cum e, pofta vine mâncând şi cheful de shopping vine pe măsură ce probezi chestii şi dai cu cardul.

Am intrat pe la magazinele din grupul Inditex şi m-am speriat. Tricouri la 15 lei, perechi de pantaloni scurţi la 30-40 de lei. Asta la Pull&Bear. La Zara era ceva mai „premium”, tricouri pe la 25-30 de lei. Am luat câteva chestii de purtat prin casă, că n-am putut să mă abţin. Şi pe urmă mi-am dat seama că nici la Obor nu găseam lucruri atât de ieftine. Poate doar la Dragonul Roşu să mai găsesc tricouri la preţul ăsta. Probabil tricouri aproape identice, dar asta e altă poveste.

Eu ştiu că sunt mici costurile de producţie, dar din ce-au ajuns să fie confecţionate hainele astea dacă costă, practic, nimic? Pentru că la costurile de producţie oricum mai adaugi chiria de mall, marketing, personal, parfumul ăla care se dă prin magazin, designul, etc. Sunt tot felul de costuri indirecte care se plătesc într-un tricou. Dacă el e mai ieftin decât în piaţă, cât de jos s-a ajuns cu producţia? 

În orice caz, nu-i semn bun. Nu cred că taie ăştia preţurile de capul lor. Nu văd vreun brand global să spună „ştiţi ce? cred că am făcut suficienţi bani, hai să mai scădem preţurile”.

6 comentarii. Leave new

 • Si inca nu a intrat Primark pe piata romaneasca. 🙂

  Răspunde
 • Păi să vină, că-l așteptăm ca și când! 🙂

  Răspunde
 • La Inditex preturile en-gros sunt in functie de cantitatea pe care o cumperi.
  Daca vei cumpara 10kg de haine sa zicem, pretul este de $7 per KG. Acum, un kg de haine vezi si tu cat e si poti sa vezi de ce sunt asa ieftine :))

  Răspunde
 • Daca buticarul din piata (sau ma rog, furnizorul lui) si-ar permite sa comande 500000-1000000 tricouri LA FEL (plus garantia ca anul viitor va comanda inca pe atat samd), probabil ca ar avea preturi similare, ba chiar mai mici pentru ca nu da bani pe chirie, reclama, parfum, etc. 🙂
  Numerele de mai sus sunt cu titlu de exemplu, probabil ca cifrele reale sunt altele dar ati inteles ideea.

  Răspunde
 • Tricouri bune sau carpe din alea care se duc la a doua spalare?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu