Mai sunt aproximativ 2 săptămâni până începe turneul WTA de la Bucureşti. Între timp, vă puteţi delecta cu nişte tenis pe iarba de la englezi.

Ştiu că sunteţi fani-de-mici tenis, aşa că m-am gândit să vă anunţ că s-au pus în vânzare biletele pentru turneu. Dintre românce le vom vedea pe: Irina Begu, Ana Bogdan, Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu şi Sorana Cîrstea. În calificări vor mai juca şi Alexandra Dulgheru (care are încă bătăi de cap de pe urma accidentărilor şi trage tare să urce înapoi în clasament), Irina Bara, Elena Ruse şi Jaqueline Cristian. Mare atenţie la Elena Ruse, are 20 de ani şi anul ăsta e calificată în premieră pe tabloul principal la Wimbledon (primul ei Slam), e posibil să treacă de calificări şi la Bucureşti. Simona Halep nu s-a înscris, dar n-o luaţi personal, când a venit la Bucureşti a fost mai mult din respect pentru public decât din dorinţa de a acumula puncte, Simona nu e Wozniacki să-şi facă clasamentul din multe turnee mici câştigate cu jucătoare între locurile 30 şi 100 WTA.

Din păcate, tot n-avem o arenă pe care să se joace meciurile importante, se vor construi acele tribune improvizate peste unul dintre terenurile de antrenament. După experienţa Roland Garros pot să spun că baza de la Arenele BNR poate fi transformată într-o super bijuterie dacă se investesc bani în asta. Iar Statul ar trebui să bage bani masiv acum, cât sunt fetele pe val şi avem un interes uriaş pentru tenis, mai ales din partea tinerilor. Povesteam acum câteva luni cât de mult au crescut afacerile unui club privat de tenis de când cu rezultatele Simonei Halep. Toţi copiii vor să fie ca Simona. E un moment excelent, dar trebuie ca Arenele să fie luate din proprietatea BNR (cu orice cost) şi date Federaţiei, care mai apoi să primească fonduri pentru refacerea tribunelor, avize ISU şi tot ce trebuie.

Revenind la turneu, nu vor fi nume foarte mari în primul rând pentru că un turneu de zgură între sezonul de iarbă şi cel de hard e ca nuca în perete, în al doilea rând pentru că săptămâna aia e, tradiţional, săptămână de pauză după Wimbledon. Şi în săptămâna imediat următoare e şi turneul de la Moscova, care are premii de 3 ori mai mari. Pe de altă parte, nu ştii de unde sare iepurele şi iese cineva rapid din primele tururi la englezi pentru ca mai apoi să ceară un Wild-Card. Momentan sunt confirmate Sevastova, Carla Suarez-Navarro, Petra Martic, Laura Siegemund, Sara Errani, Yulia Putinseva şi Pauline Parmentier (pe care am văzut-o pe Phillipe-Chatrier în turul 3 la Roland Garros cum a luat un 6-0, 5-0 până când a reuşit şi ea un game contra lui Wozniacki).

Sevastova şi Carla Suarez-Navarro tot încearcă de câţiva ani să câştige turneul, cel mai aproape a fost letona în 2016, când a ajuns în finală cu Simona Halep. Mă rog, dacă poţi să spui că a fost aproape după 6-0, 6-0.

Anyway, preţurile biletelor sunt aici, pe 14 şi 15 iulie intrarea e liberă, că sunt meciurile de calificare. Merită să mergeţi cu piticii, atmosfera de turneu e foarte frumoasă. Also, e posibil s-o vedem şi pe Simona Halep în public dacă lucrurile merg OK la Wimbledon, poate să prezinte trofeul RG din nou. Mă rog, asta cred că ar trebui să fie sfătuită să facă dacă e prin ţară în zilele respective.

2 comentarii. Leave new

  • Mersi frumos, am luat bilete! Sper sa nu se mai intample ca acum doi ani, cand dupa ce Halep a castigat finala de simplu, cam 75% dintre spectatori au plecat, desi evoluau romance si in finala de dublu care urma.

    Răspunde
  • Eu cred ca o sa prezinte trofeul Wimbledon 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu