Probabil că ştiţi cum a pierdut Liverpool finala Champions League de anul ăsta. Mai întâi Sergio Ramos a obţinut cu succes centura albastră împotriva lui Salah pe care l-a şi accidentat, apoi Loris Karius a îngropat echipa engleză cu 2 gafe monumentale. Asta e, eu pot să spun că am uitat destul de repede acea finală. Echipa are un joc entuziasmant şi cu câteva modificări de lot se poate bate la titlu. Însă printre acele modificări se numără şi postul de portar, unde am sperat să vină cineva cu adevărat de top. S-a tot vorbit vara asta despre Alisson, portarul lui AS Roma şi al Braziliei, dar pe măsură ce trece timpul realizez că şansele sunt tot mai mici să se întâmple acel transfer.

Mai mult, sunt tot mai sigur că Jurgen Klopp intenţionează să meargă tot pe mâna germanului şi în sezonul următor. Chestia asta ar fi părut doar o glumă proastă acum o lună şi jumătate, imediat după finala UCL. Efectiv nu cred că găseai mai mult de 1% din fanii lui LFC care să-i mai dea credit lui Karius. Nici măcar nu cred că lua cineva în calcul această variantă, era în afara oricărei discuţii.

Însă mai întâi a fost acea înregistrare cu lovitura primită de la Sergio Ramos.

Apoi au fost ştirile despre analizele pe care urma să le facă portarul lui Liverpool. Iar în ultimele zile Klopp a declarat că Loris Karius avea 26 din 30 de markeri specifici unei contuzii la 5 zile după finală. Practic, el e bun, dar l-a lovit Sergio Ramos la operaţie şi n-a mai putut să apere.

Mie mi se pare o greşeală foarte mare însă sper să n-am dreptate şi să-i iasă acest pariu lui Klopp, altfel va fi foarte nasol pentru el. Nu cred că e un portar top class Karius, ci unul cu nişte evoluţii normale. A scos ce era de scos, a luat ce era de luat. Sigur, statistica e de partea lui, are multe meciuri fără gol primit, însă trebuie să luăm în calcul că apărarea lui Liverpool din ultimele 6 luni (de când a venit Virgil van Dijk) este mult mai bună decât orice apărare a cormoranilor din ultimii 5-6 ani.

Karius nu era un “comisar” până la acest meci cu Real Madrid, dar nici nu e un mare portar care să te scoată din situaţii dificile precum De Gea sau Courtois sau chiar şi Lloris. Dacă îl pui lângă “comisarii” care au mai fost prin poarta lui Liverpool în ultimii ani, precum Brad Jones, Cavalieri sau chiar şi Pepe Reina sau Mignolet (în anumite partide), e un portar destul de bun, pe care te poţi baza. Însă nu e suficient pentru Liverpool, chiar dacă ştergem cu buretele ce s-a întâmplat la Kiev.

Cu o lună înainte de startul sezonului din Premier League nu ne rămâne decât să sperăm că lucrurile se vor rezolva de la sine, fie că avem un portar nou, fie că iese la suprafaţă un Karius “mai trainic şi mai frumos”. Între timp neamţul a început cantonamentele la fel cum a încheiat. 

Foto via